COP29: Ce prevede acordul lăudat de unii, criticat de alții, încheiat la Baku
La capătul unor dezbateri...
Potrivit cifrelor oficiale, economia Marii Britanii s-a contractat mai mult decât în iulie, mai mult decât era de așteptat. Greva are la bază greva inițiată de muncitorii din sistemul medical britanic dar și alți factori, precum clima, arată BBC.
Vremea ploioasă a afectat, de asemenea, industriile construcțiilor și comerțului cu amănuntul, a declarat Oficiul Național de Statistică (ONS), ceea ce a dus la o contracție a PIB-ului de 0,5%.
Potrivit directorului de statistică economică al ONS, Darren Morgan, deși în luna iulie economia s-a contractat, producția din sectoarele serviciilor, producției și construcțiilor a crescut cu 0,2% din mai până în iulie.
Scăderea economiei în luna iulie s-a datorat în parte unei scăderi a producției din sectorul serviciilor, care include NHS. ONS a declarat că scăderea a fost determinată de acțiunile sindicale, în care medicii seniori și radiografii au intrat în grevă din cauza salariilor timp de două zile fiecare, iar medicii începători au ieșit în cinci zile în cursul lunii.
Banca Angliei a majorat ratele dobânzilor în încercarea de a controla ritmul de creștere a prețurilor de consum în Marea Britanie.
Teoria economică care stă la baza creșterii ratelor pentru a reduce inflația este aceea că, dacă oamenii se împrumută mai scump, vor avea mai puțini bani de cheltuit, ceea ce înseamnă că gospodăriile vor cumpăra mai puține lucruri și, astfel, creșterea prețurilor va scădea. Dar trebuie păstrat un echilibru în acest sens, deoarece o creștere prea agresivă a ratelor ar putea provoca o recesiune.
Inflația a scăzut la 6,8% în ultimele 12 luni până în iulie, dar nivelul este încă de peste trei ori mai mare decât ținta de 2% stabilită de bancă.
În ultima vreme, gospodăriile din Marea Britanie s-au confruntat cu prețuri mai mari pentru orice, de la alimente la energie, iar creșterea salariilor nu este pe măsură.
Însă, în condițiile în care ratele dobânzilor au atins cel mai ridicat nivel din ultimii 15 ani, costul împrumuturilor, cum ar fi creditele ipotecare, a crescut vertiginos, deși persoanele care au economii ar trebui să beneficieze și să obțină randamente mai bune pentru banii lor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
La capătul unor dezbateri...
"Make the impossible possible"...
Anunțul a fost făcut de Bernd...
Este o manevră care face parte din planurile de...
Amazon continuă să-și...
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Suedia este pregătită să...
Bitcoin, cea mai mare...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...