Subvenția la energie. Ministrul Virgil Popescu a făcut un anunț important
Ministrul Energiei, Virgil...
Emmanuel Macron urmează să-i întâlnească, la Palatul Élysée, pe industriașii din domeniul apărării pentru a face un bilanț al tranziției către o "economie de război", trecere pe care a cerut-o, dar și pentru a-i încuraja să "își asume riscuri mai mari", în special în ceea ce privește exporturile de arme.
Șeful statului urmează să primească în prima parte a după-amiezii nouă mari patroni, printre care Nicolas Chamussy (Nexter), Eric Trappier (Dassault Aviation), Pierre-Eric Pommellet (Naval Group), Patrice Caine (Thales) și Guillaume Faury (Airbus), a precizat luni președinția la o conferință de presă. Confruntat cu războiul declanșat de Rusia în Ucraina și cu necesitatea de a trimite tot mai multe arme pentru a sprijini regimul de la Kiev, președintele ceruse în iunie să se treacă la o "economie de război", adică să permită industriei de apărare să crească în putere.
Obiectivul: să producă mai mult și mai repede, dar și să ofere armatei de asemenea pentru a pregăti armata franceză în cazul unui conflict major. De atunci au avut loc mai multe întâlniri cu industriașii, împreună cu ministrul forțelor armate, Sébastien Lecornu. De data aceasta, șeful statului este cel care se întâlnește cu ei pentru a se asigura că își continuă "schimbarea culturală", potrivit unui consilier.
"Obțineți mai mult, mai ieftin și mai rapid"
"Evident, președintele le va confirma industriașilor că statul va continua acest efort de apărare și, prin urmare, vom continua să investim în programele naționale", ceea ce le garantează "vizibilitate în ceea ce privește comenzile naționale", a explicat el. Din partea statului, acest lucru înseamnă o "asumare sporită a riscurilor", care își va accelera procedurile și își va reduce caietul de sarcini pentru a "obține mai mult, mai ieftin și mai rapid", a precizat Elysée.
Aceasta "trebuie să fie însoțită de o asumare sporită a riscurilor de către producătorii înșiși în ceea ce privește exportul" către Uniunea Europeană "și mult dincolo de aceasta", a precizat președinția. "Le cerem producătorilor să fie "și mai agresivi în câștigarea de noi clienți la export", pentru a "asigura supraviețuirea pe termen lung" a acestor echipamente "pe care le-am produs rapid și în număr mare".
Citește și "A venit timpul"! India vrea uzine Airbus și Boeing la ea acasă
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ministrul Energiei, Virgil...
Este vorba despre o piatră...
Guvernul României a înaintat vineri o nouă ofertă...
Gigantul american Google a...
În timp în Germania, preţurile...
Potrivit secretarului general adjunct al Guvernului,...
Oricum prețurile erau în creștere din cauza secetei, a...
Banca Naţională a României a comunicat cursul de schimb...
Activitatea la metroul...
Profesorul Mircea Coșea se...
Pepsi a avut o prezență...
Conform unui comunicat al...
Prețul carburanților urcă la...
Institutul Naţional de...
Autoritatea Națională Sanitară...
Petrolul brut se îndrepta spre...
O operațiune care va fi urmărită cu atenție de mediul de...
Lira sterlină a crescut joi...
Ministerul Investițiilor și...
Cele mai importante știri la...
Kim Kardashian a participat, la...
Este important ca toți angajații din sectorul public să...