Eugen Rădulescu (BNR): Deficitul României, ca cel al unei țări aflate în război
Deficitul bugetar al României...
Contractul ”Canalul Suez pe șine”, semnat între Egipt și un consorțiu care include Siemens Mobility, Orascom Construction și mai mulți contractori Arabi va acoperi proiectarea, instalarea și întreținerea legăturilor feroviare pe o perioadă de 15 ani, se spune într-un comunicat al cabinetului guvernului egiptean.
Legătura de 660 km va include o linie principală concepută pentru a transporta peste 30 de milioane de pasageri anual, precum și o linie de transport de marfă și va circula între portul Ain Sokhna de la Marea Roșie și porturile mediteraneene Alexandria și Marsa Matrouh.
Ain Sokhna este un important port industrial și complex aflat la sud de Canalul Suez, care este cea mai rapidă legătură maritimă între Europa și Asia, scrie Reuters.
Directorul general Siemens, Roland Busch, a declarat că legătura feroviară va reduce timpul de călătorie cu până la jumătate, descriind-o drept „Canalul Suez pe șine”.
Grupul german de inginerie și tehnologie a declarat că partea sa din contract este în valoare de aproximativ 3 miliarde de dolari. Trenurile vor fi livrate de unitatea sa de mobilitate Siemens până la sfârșitul anului 2023, urmând să fie finalizat până în 2027.
NAT și consorțiul au convenit, de asemenea, să discute și să finalizeze tranzacțiile pentru alte două legături feroviare de mare viteză din Egipt, o fuziune spre sud de la Cairo la Aswan, cealaltă conectând orașul Luxor de Nil la Hurghada și Safaga pe Marea Roșie, a spus Orascom.
Rețeaua va fi ulterior extinsă până la 1.825 km, susțin autoritățile egiptene.
Egiptul are o rețea feroviară extinsă, dar a suferit decenii la rândul din buze investigații.
Citește și: Secretele economiei nord-coreene! Unele sunt incredibile
În ultimii ani, guvernul a demarat un proces de refacere a infrastructurii care include o dezvoltare rapidă a rețelei de drumuri și extinderea Canalului Suez.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Deficitul bugetar al României...
Gigantul rus Gazprom caută să majoreze preţurile...
Dropshipping-ul câștigă tot mai...
Prețurile petrolului au fost...
BNR a publicat cursul valutar...
OpenAI se confruntă cu probleme tehnice, aplicația...
Indicele ROBOR la trei luni a urcat la 5,96% pe an.
Indicatorul de Încredere...
Sindicatul inginerilor de la...
Un studiu publicat de Banca...
În această dimineață vă aducem o selecție cu cele mai...
Guvernul României urmează să...
Agenția Națională pentru...
Ministerul Dezvoltării,...
Larry Fink, CEO al companiei de...
Curs valutar, 22 ianuarie 2025.