Elon Musk a preluat Twitter şi i-a concediat pe directorii companiei: Pasărea a fost eliberată
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Implantul cerebral realizat de Elon Musk vrea să facă persoanele paralizate să meargă și să redea orbilor vederea
Implantul cerebral realizat de Elon Musk vrea să facă persoanele paralizate să meargă și să redea orbilor vederea
Elon Musk a finalizat preluarea Twitter printr-o tranzacție în valoare de 44 de miliarde de dolari. Prima măsură a celui mai bogat om din lume a fost să-i concedieze pe directorii de top ai companiei.

După ce a preluat Twitter şi i-a concediat pe directorii companiei, Elon Musk a făcut o postare pe Twitter în care anunţă că "pasărea a fost eliberată".

Se pare că el a recurs la concedierea conducerii companiei pentru că aceasta l-ar fi indus în eroare cu privire la numărul de conturi spam de pe platformă.

Musk l-a demis pe directorul executiv al Twitter, Parag Agrawal, pe directorul financiar Ned Segal și pe șeful departamentului de afaceri juridice și politici Vijaya Gadde, potrivit unor informații preluate de Sky News.

De asemenea, sursele spun că Agrawal și Segal se aflau în sediul central al Twitter din San Francisco în momentul încheierii tranzacției și ulterior au fost escortați afară din clădire. Fondatorul Tesla și SpaceX a primit un termen limită de 28 octombrie pentru a încheia afacerea și pentru a evita să ajungă în fața unui judecător.

Asta după ce compania de socializare l-a dat în judecată pentru că a încercat să rupă oferta inițială făcută în aprilie. Musk și Twitter trebuiau să se prezinte în instanță pe 17 octombrie, dar acest termen a fost amânat după ce cel mai bogat om din lume a declarat că, până la urmă, va merge până la capăt cu achiziția, potrivit Mediafax, citat de Antena3.

Elon Musk vrea să finalizeze achiziţionarea Twitter până vineri

Elon Musk a notificat co-investitorii care s-au angajat să finanţeze achiziţia sa de 44 miliarde de dolari a platformei de socializare Twitter Inc că intenţionează să încheie tranzacţia până vineri, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Investitorii de capital, inclusiv Sequoia Capital, Binance, Qatar Investment Authority şi alţii, au primit documentele privind finanţarea tranzacţiei de la avocaţii lui Elon Musk, susţin sursele.

Este cel mai clar indiciu că miliardarul american intenţionează să se conformeze termenului limită dat de Tribunalul din Delaware pentru a finaliza tranzacţia până vineri.

Băncile care s-au angajat să susţină achiziţionarea Twitter au finalizat acordul final de finanţare şi acum semnează documentele necesare, a anunţat şi Bloomberg.

Reprezentanţii Twitter şi ai avocaţilor lui Elon Musk nu au fost disponibili pentru comentarii.

Marţi, acţiunile Twitter au urcat la Bursa de la New York cu 3%, la 52,95 dolari, aproape de preţul pe acţiune oferit de Musk, de 54,20 dolari.

Băncile, inclusiv Morgan Stanley şi Bank of America Corp, s-au angajat să ofere 13 miliarde de dolari ca finanţare prin împrumuturi, în timp ce investitorii de capital, inclusiv Larry Ellison (co-fondatorul Oracle Corp) şi prinţul saudit Alwaleed bin Talal, vor contribui la tranzacţie cu 7,1 miliarde de dolari, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Florin Georgescu (BNR): Avem un capitalism semi-socialist

Asociaţii şi acţionarii companiilor au bani să le...

ANPC verifică magazinele online Temu și Shein

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor...

Curs valutar BNR. Una caldă, alta rece pentru leu

Curs valutar BNR, 23 aprilie 2023.

Deturnare de ... aluminiu la Bursa Metalelor de la Londra

Nu a durat mult până când cineva a găsit o modalitate de...

Cum cad românii victime ale fraudelor online. Raport Revolut

Revolut prezintă primul său raport global despre...

Google face o nouă investiție majoră într-un centru de date

Google a ales Olanda pentru noul său centru de date în...

Tranzacţie pe piaţa românească de software

Adnumus intermediază cu succes achiziția de către Eleco...

Comic Con Romexpo 2024. Explozia culturii "Pop&Geek"

Comic Con București 2024 a fost un eveniment dedicat...

Modificare a Codului Muncii, în Senat. Schimbările propuse

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Proiect pentru creşterea contribuţiei la Pilonul II

A fost depusă la Senat o propunere legislativă privind...


pixel