Elon Musk: Aş putea face o alternativă la iPhone şi Android
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Elon Musk: Aş putea face o alternativă la iPhone şi Android
Elon Musk: Aş putea face o alternativă la iPhone şi Android
Noul proprietar Twitter spune că, eventual, ar putea chiar să dezvolte un smartphone care să reprezinte o alternativă la cele două platforme care domină în prezent piaţa.

Ce va face Elon Musk când şi dacă Twitter va fi exclus din magazinele de aplicaţii din cauza noilor politici, devenite mult mai permisive de când Musk este la conducere – a fost teoria pe marginea căreia s-a discutat mult pe Twitter în ultimele zile.

La această întrebare, unii dintre utilizatori au sugerat că, în această eventualitate, Musk ar trebui să-şi construiască propriul smartphone, cu propriul ecosistem şi magazin de aplicaţii unde să fie găzduit Twitter.

Elon Musk însuşi nu a evitat să răspundă pe acest subiect şi spus că speră să nu se ajungă acolo, însă, da, dacă va fi cazul, ar construi o alternativă la iPhone şi la Android.

Stilul în care Elon Musk conduce Twitter a stârnit nemulţumirea multora. Acesta nu mai vrea ca utilizatorii să fie blocaţi pentru diversele discursuri. Anterior, discursurile care încurajau ura, de exemplu, contraveneau regulilor reţelei sociale.

Chiar recent, Musk a anunţat că vor fi reprimiţi în cadrul reţelei sociale toţi cei blocaţi anterior, cu excepţia cazurilor în care au fost săvârşite infracţiuni sau s-a făcut „spam flagrant”.

Ideea construirii unui nou ecosistem mobil de Elon Musk, în situaţia în care mulţi alţii, inclusiv Microsoft, au eşuat în a concura cu Apple şi Google, pare în acest moment de domeniul fantasticului. Pe de altă parte, şi cumpărarea Twitter a părut o glumă la început.

Restituirea fostelor taxe auto. Încă puțin și noul mecanism poate fi aplicat

Au trecut mai bine de patru luni de când noul mecanism de restituirea a fostelor taxe auto a intrat în vigoare printr-o ordonanță oficializată în iunie. Acum, autoritățile au mai adăugat o piuliță care să pună-l în mișcare.

De ce a fost nevoie de un nou mecanism?

Pentru că, printr-o decizie din 2020 a Curții de Justiție a Uniunii Europene (cauza C-677/19), s-a hotărât că o perioadă de un an pentru solicitarea restituirilor, stabilită prin mecanismul anterior din 2017, a fost mult prea scurtă. Scurtă prin comparație cu perioada de cinci ani în care se pot cere, în mod normal, restituirile de sume de la statul român.

Prin urmare, autoritățile au fost obligate să vină cu un mecanism nou de restituire a fostelor taxe auto prin care perioada de depunere a solicitărilor să fie de cinci ani. Această perioadă a început să curgă din data de 29 iunie 2022 și va dura până pe 29 iunie 2027.

De noul mecanism pot beneficia toți cei care au plătit una sau mai multe dintre fostele taxe auto și n-au apucat să ceară restituirea până la termenul anterior din 31 august 2018. Din nota de fundamentare ce a însoțit OUG 93/2022 în forma sa de proiect reieșea că au existat cazuri de cereri depuse după acel termen, care, evident, au fost respinse.

De ce nu a funcționat mecanismul până acum? 

Pentru că nu au existat normele metodologice de aplicare a mecanismului. În plus, mai era nevoie și de modelul  cererii de restituire. Document care face obiectul Ordinului Ministerului Mediului 2.806/2022, oficializat la sfârșitul săptămânii trecute.

Modelul cererii de restituire ar fi trebuit să apară în iulie, în timp ce normele ar fi trebuit să apară până-n august. Normele metodologice se lasă, în continuare, așteptate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Preţul cafelei nu va scădea prea curând. Care sunt motivele

Veşti proaste pentru iubitorii cafelei.

Valoarea acordului Aramco - FIFA, pusă la secret

FIFA a anunţat acordul global cu Aramco.

Programul magazinelor Carrefour de 1 Mai şi Paşte 2024

Programul magazinelor Carrefour în perioada...

BHP vrea să ”aprindă” întreaga industrie a cuprului

Anglo American a confirmat primirea unei oferte de...

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

EasyJet recrutează: Are nevoie de 1.000 de piloți

Compania aeriană britanică deschide un program de...

Drone militare: Producătorii modelelor folosite în conflicte

Modelele de drone și aplicațiile acestora s-au înmulțit...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel