În plină degringoladă, Germania, prima economie a UE, își decide viitorul
Favoriți în sondaje,...
SpaceX intenționează să lanseze aproximativ cinci misiuni Starship fără echipaj către Marte în doi ani, a declarat duminică directorul general al companiei Elon Musk într-o postare pe platforma de socializare X.
La începutul acestei luni, Musk declarase că primele nave Starship către Marte vor fi lansate în doi ani, „când se va deschide următoarea fereastră către Marte”.
Oameni pe Marte
Duminică, CEO-ul a declarat că programul primei misiuni cu echipaj va depinde de succesul zborurilor fără echipaj. Dacă misiunile fără echipaj aterizează în siguranță, misiunile cu echipaj vor fi lansate în patru ani. Cu toate acestea, dacă vor fi întâmpinate probleme, misiunile cu echipaj vor fi amânate cu încă doi ani, a declarat Musk.
Musk a declarat la începutul acestui an că prima navă fără echipaj care va ateriza pe Marte va fi în termen de cinci ani, iar primii oameni vor ateriza pe Marte peste șapte ani.
În iunie, o rachetă Starship a supraviețuit unei reîntoarceri din spațiu și a realizat o demonstrație de aterizare reușită în Oceanul Indian, finalizând o misiune de testare completă în jurul globului la a patra încercare a rachetei.
Musk se bazează pe Starship pentru a-și îndeplini obiectivul de a produce o navă spațială de ultimă generație, multifuncțională, capabilă să trimită oameni pe Lună în cursul acestui deceniu și, în cele din urmă, să zboare pe Marte.
NASA a amânat la începutul acestui an misiunea Artemis 3 și prima sa aterizare pe Lună cu echipaj, folosind nava Starship, pentru septembrie 2026. Anterior a fost planificată pentru sfârșitul anului 2025, a declarat NASA.
În iunie, miliardarul japonez Yusaku Maezawa a anulat o misiune privată în jurul Lunii pentru care plătise, care urma să utilizeze nava Starship a SpaceX, invocând incertitudini legate de calendarul de construire a rachetei.
Misiune îndeplintă
Misiunea Polaris Dawn condusă de SpaceX a intrat în istorie, atingând o altitudine mai mare decât cea la care a călătorit orice om în ultimele cinci decenii. Un alt amănunt important este că Polaris Dawn este prima astfel de misiune finanțată și operată privat.
Din echipajul Polaris Dawn fac parte comandantul misiunii, Jared Isaacman, miliardarul CEO al companiei financiare Shift4 Payments, prietenul său apropiat și fostul pilot al US Air Force Scott „Kidd” Poteet și inginerii de operațiuni ai SpaceX Anna Menon și Sarah Gillis.
Cei patru au dat startul acestei misiuni prin doborârea unui record de altitudine, atingând o orbită în jurul Pământului care s-a extins până la 1.400 de kilometri. Aceasta este cea mai înaltă orbită parcursă vreodată de oameni, bătând recordul stabilit în 1966 de misiunea Gemini 11 a NASA, care a atins 1.373 de kilometri.
Pentru a ajunge în siguranță acasă, capsula Crew Dragon a efectuat ceea ce se numește o „ardere de deorbitare”.
Nava spațială a atins apoi temperaturi extrem de ridicate - de până la 1 900 de grade Celsius din cauza presiunii și fricțiunii cauzate de impactul cu aerul în timp ce se deplasa cu aproximativ 27.000 de kilometri pe oră. Cu toate acestea, echipajul a fost protejat de scutul termic al Crew Dragon, care se află pe partea inferioară a capsulei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Favoriți în sondaje,...
Se dorește verificarea...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Oficial BCE: „Am putea ajunge la acest nivel în câteva...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Guvernul s-a decis în privința...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...
Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...
Aplicația de inteligență...