Urmărește dezbaterea live

Euro atinge un nou maxim, Bitcoin continuă să crească
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Moneda europeană pare să se simtă mai bine în 2023
Moneda europeană pare să se simtă mai bine în 2023
Când lucrurile evoluează în defavoarea dolarului american, moneda europeană profită din plin de situație. 

Pe măsură ce "perspectivele de creștere a economiilor din afara Statelor Unite apasă asupra dolarului", euro beneficiază de această situație, în timp ce Bitcoin atinge cel mai ridicat nivel începând din luna august.

Pe măsură ce "perspectivele de creștere a economiilor din afara Statelor Unite apasă asupra dolarului", euro beneficiază de această situație, în timp ce Bitcoin atinge cel mai ridicat nivel începând din luna august. 

Tonul determinant și ferm al mai multor membri ai Băncii Centrale Europene care au ieșit, în ultimul timp, la rampă cu declarații privind politica monetară a instituției pe care o reprezintă, joacă în favoarea monedei europene. 

Euro a atins un nou maxim din aprilie anul trecut în raport cu dolarul american, în timp ce bitcoin a continuat să crească. Până la ora 10:30 GMT (11:30 la Paris), euro era în creștere cu 0,41%, la 1,0901 dolari, după ce a urcat la 1,0927 dolari, cel mai ridicat nivel din aprilie. "Perspectivele de creștere în afara SUA apasă asupra dolarului", a explicat Lee Hardman, analist la MUFG. În opinia sa, "comentariile făcute de membrii BCE în acest weekend au contribuit în mod evident creșterea euro”.

După președintele Christine Lagarde, care a declarat joi că activitatea economică din zona euro rezistă mai bine decât se aștepta, guvernatorii Klaas Knot și Joachim Nagel au repetat în ultimele zile că noi majorări ale ratei dobânzilor va consolida lupta împotriva inflației. 

Această hotărâre contrastează cu poziția membrilor Rezervei Federale a Statelor Unite (Fed), care iau în considerare o încetinire a creșterii ratelor de dobândă. "Speranța unei încetiniri a Fed și a unei prime reduceri a ratei dobânzii înainte de sfârșitul anului continuă să cântărească dolarul", a declarat Jane Foley, analist la Rabobank.

La bitcoin, criptomoneda, care a atins sâmbătă 23.348 de dolari, un record începând din luna august, a crescut cu 2,7% față de vineri, la 22.925 de dolari. În ciuda eșecurilor marilor nume ale industriei, cu falimentul platformei FTX care a provocat prăbușirea bitcoin la sfârșitul anului 2022 și planurile de reducere a activității mai multor rivali, criptomoneda a crescut cu 38% de la începutul anului. Revenirea Bitcoin coincide "cu atenuarea îngrijorărilor legate de tendințele macroeconomice în ceea ce privește inflația și performanța economică în marile economii", a declarat Simon Peters, analist la eToro.

Citește și BCE nu va mai majora dobânda cheie după pragul de 3,25%

Banca centrală va opta apoi pentru o majorare cu un sfert de punct în trimestrul al doilea înainte de a întrerupe ciclul, ceea ce va duce la o rată finală de 3,25%, cea mai ridicată de la sfârșitul anului 2008. În sondajul anterior al Reuters, care datează din decembrie, rata depozitelor se situa la 2,50% la sfârșitul lunii martie și a atins un maxim de 2,75%.

Întrebați cu privire la riscurile la care se expun în ceea ce privește previziunile lor privind rata finală a depozitelor, 23 din 33 de economiști au spus că este mai probabil ca aceasta să fie mai mare, mai degrabă decât mai mică, decât cea la care se așteaptă în prezent. ....

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...


pixel