Chirie de 200.000 de euro, atât plătește Ministerul Investițiilor
Adrian Câciu a făcut câteva...
Eurobank este încrezătoare că va depăşi anul acesta ţinta de reducere a creditelor neperformante (NPL), convenită cu autorităţile de supervizare ale BCE, şi intenţionează să facă progrese semnificative în acest domeniu până în 2021, a afirmat directorul general al celui de-al treilea grup bancar elen, Fokion Karavias, într-un interviu acordat Reuters.
Creditele neperformante au ajuns la un nivel de aproximativ 88,6 miliarde de euro la finele lunii iunie, ceea ce reprezintă aproximativ 47,6% din totalul creditelor bancare din Grecia. Băncile au ajuns la un acord cu autorităţile de reglementare pentru reducerea nivelului NPL la 64,6 miliarde de euro, până la sfârşitul lui 2019.
Benoit Coeure, membru al Consiliului guvernatorilor BCE, avertiza luna aceasta că reducerea NPL ar trebui să fie prioritatea sectorului bancar din Grecia.
"Există un plan exact convenit cu autorităţile de reglementare privind reducerea creditelor neperformante, iar Eurobank a avut o performanţă peste aşteptări în 2017. Ne-am îmbunătăţit cadrul instituţional acum şi suntem în grafic pentru a ne depăşi şi anul acesta obiectivele", a adăugat Karavias.
Ţinta Eurobank în Grecia o reprezintă reducerea NPL la 15,6 miliarde de euro, iar Karavias s-a declarat încrezător că banca va ajunge la o cifră de 15,3 miliarde de euro. De asemenea, grupul bancar elen va securiza creditele ipotecare neperformante în valoare de două miliarde de euro.
În curând, Eurobank, deţinut în proporţie de 2,4% de Fondul de stabilitate financiară al Greciei (HFSF), va prezenta un plan de reducere semnificativă a ratei NPL până în 2021, faţă de nivelul record de 45% la sfârşitul lui 2016.
"Planul este ambiţios, dar fezabil. Sunt încrezător că-l vom implementa fără a afecta nivelul capitalului", a declarat Karavias. În mai, Eurobank, al treilea grup bancar elen, anunţa că îşi menţine prezenţa în Balcani (Bulgaria şi Serbia), după ce s-a retras din România.
În aprilie, Banca Transilvania a achiziţionat subsidiarele Eurobank din România: Bancpost, ERB Retail Services IFN şi ERB Leasing IFN. Conform acordului încheiat cu autorităţile de concurenţă din Uniunea Europeană, până în 2018, Eurobank trebuia să vândă active în afara Greciei în valoare de 8,7 miliarde de euro.
Bancpost, cu active totale de 3,1 miliarde de euro şi 2.255 de angajaţi, are o reţea de 148 de sucursale în România, care devine astfel una dintre cele mai mari pieţe ale Eurobank din afara Greciei. Cele patru mari bănci greceşti - Piraeus Bank, National Bank of Greece, Alpha Bank şi Eurobank - sunt prezente şi pe piaţa din România. AGERPRES
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Adrian Câciu a făcut câteva...
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...