Nou val de îmbolnăviri în Europa. Rusia raportează 737 de decese în 24 de ore
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Numărul îmbolnăvirilor crește exponențial
Numărul îmbolnăvirilor crește exponențial
Un nou val de îmbolnăvir mătură Europa, fenomen determinat de tulpina Delta, care a apărut în India, cât și din cauza ezitărilor oamenilor de a se vaccina.

Cel mai prost stă Rusia unde marti au fost raportate 737 dedecese în 24 de ore, cel mai mare număr de la începutul pandemiei.

În Spania situația s-a înrăutăţit semnificativ în ultimele zile, prin creşterea exponenţială a numărului de contaminări cu COVID-19 printre tineri, iar această înmulţire forţează autorităţile să ia în considerare o înăsprire a măsurilor într-un moment în care vaccinarea accelerează, relatează AFP.

Dezastru în Olanda, după relaxare: Creștere exponențială a îmbolnăvirilor

"Cifrele zilei nu arată deloc bine", a comentat luni seară Fernando Simon, epidemiolog-şef al Ministerului Sănătăţii, explicând că "aceste date sunt extrem de variabile între diferitele categorii de vârstă" şi că "printre cei mai tineri avem o rată de incidenţă apropiată de 600".

În India, de unde provine noua tulpină care face acum ravagii în întreaga lume, au rost raportate peste 400.000 de decese dar se crede că în realitate numărul morților depășeste un milion.

Pandemia de COVID-19 a provocat 3.949.567 de decese în întreaga lume din decembrie 2019, potrivit unui bilanţ publicat joi de AFP, realizat pe baza unor informaţii preluate din surse oficiale.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel