RO e-Factura a devenit obligatorie pentru aceste entități
RO e-Factura devine obligatorie pentru ONG-uri și...
În ultimul deceniu, ponderea persoanele angajate din Uniunea Europeană care lucrau în mod obişnuit de acasă a rămas constantă, la aproximativ 5%.
UE spune că nu urmărește amplificarea tensiunilor cu China, lucrând la un acord de investiții
În anii precedenţi, ponderea lucrătorilor care desfăşurau activităţi independente şi declarau că lucrează de acasă a fost semnificativ mai ridicată decât ponderea angajaţilor în aceeaşi situaţie. Totuşi, decalajul a devenit mai redus în 2020 deoarece ponderea persoanele angajate care lucrau în mod obişnuit de acasă a crescut de la 3,2% în 2019 la 10,8%, în timp ce ponderea lucrătorilor care desfăşurau activităţi independente a crescut într-o măsură mult mai mică: de la 19,4% în 2019 la 22% în 2020.
Există tendinţe diferite în funcţie de vârsta şi sexul angajaţilor care lucrează de acasă. În 2020, un procent mai ridicat de femei (13,2%) lucrau în mod obişnuit de acasă, faţă de bărbaţi (11,5%). Este mult mai puţin probabil ca oamenii mai tineri să lucreze de acasă, anul trecut doar 6,3% dintre cei cu vârsta între 15 şi 24 de ani declarau că lucrează de acasă, comparativ cu 13% dintre cei cu vârsta între 25 şi 49 de ani şi 12,4% dintre cei cu vârsta între 50 şi 64 de ani.
Finlanda este pe primul loc pe lista statelor membre UE pentru munca la domiciliu, 25,1% din angajaţi lucrând în mod obişnuit de acasă în 2020. Finlanda este urmată de Luxemburg (23,1%) şi Irlanda (21,5%). În contrast, cea mai scăzută pondere a celor care munceau de acasă s-a înregistrat anul trecut în Bulgaria (1,2%), Romania (2,5%), Croaţia (3,1%) şi Ungaria (3,6%).
Datele Eurostat sunt publicate cu ocazia celebrării în 17 mai a Zilei Internaţionale a Telecomunicaţiilor şi a Societăţii Informaţionale (ITU).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
RO e-Factura devine obligatorie pentru ONG-uri și...
Adrian Nicușor Nica a fost desemnat pentru a prelua conducerea Agenției...
Autoritatea de Supraveghere...
RAR avertizează că peste 85.000...
Ciprian Tătăruşanu, fostul...
Curs valutar BNR, 1 iulie 2025.
Germania vrea să salveze...
Activele nete ale celor 248 de...
UE cere eliminarea imediată a...
Administrația Fondului pentru...
La 30 iunie 2025, rezervele valutare la Banca Naţională...
DGAF a identificat o fraudă...
Emmanuel Macron trage un semnal...
Renault ar urma să raporteze în...
Guvernul a adoptat, prin Ordonanță de Urgență, abrogarea...
ANAF informează că a identificat o fraudă de peste 1,3...
Grupul bancar spaniol BBVA a anunţat luni că va merge...
Guvernul României a adoptat...
O parte a bannerului uriaș...