Controale la companiile din energie ale Inspecției Muncii
Inspecţia Muncii, prin inspectoratele teritoriale de...
Tranzacţii în valoare de 1.500 de miliarde de dolari au fost anunţate în perioada aprilie-iunie, mai mult decât în orice alt trimestru al doilea şi în creştere cu 13% faţă de precedentul record înregistrat în primul trimestru al acestui an, arată datele Refinitiv.
"Este un context pe care nu l-am mai văzut până acum cu pieţe financiare foarte favorabile combinate cu presiuni pentru a ieşi din COVID-19 şi a reorganiza întreaga afacere. Acest nivel ridicat de activitate va continua probabil pe parcursul verii", a spus Alison Harding-Jones, directorul pentru M&A în Europa, Orientul Mijlociu şi Africa la grupul bancar Citigroup.
Volumul fuziunilor şi achiziţiilor încheiate în al doilea trimestru a crescut cu 440% în SUA, până la 699 miliarde de dolari, în timp ce tranzacţiile încheiate în Asia Pacific au crescut cu 104% până la 327 miliarde de dolari iar în Europa au crescut cu 50% până la 293 miliarde de dolari.
Cele mai mari tranzacţii încheiate în al doilea trimestru au fost făcute toate intern, pe măsură ce companiile s-au abţinut să se aventureze în afara teritorului cunoscut, de tema creşterii protecţionismului şi a tensiunilor politice dintre China şi SUA.
Citește și Grupul Proplast va prelua Omniform SA. Tranzacția va fi analizată
Chiar dacă numărul total al tranzacţiilor a scăzut cu 10% comparativ cu primul trimestru, valoarea tranzacţiilor a fost mai mare, în condiţiile în care fuziunile şi achiziţiile cu o valoare mai mare de cinci miliarde de dolari au crescut cu 127% în trimestrul al doilea.
În SUA, fuziunea între WarnerMedia, divizia de media a grupului de telecomunicaţii AT&T, şi Discovery a creat un gigant media cu o valoare de aproximativ 150 de miliarde de dolari în timp ce în Europa doi giganţi imobiliari, Vonovia şi Deutsche Wohnen, au fuzionat creând o companie cu o valoare de 34,5 miliarde de dolari.
Sectorul telecomunicaţiilor, media şi tehnologie au dominat fuziunile şi achiziţiile printr-o combinaţie de tranzacţii şi reorganizări care au implicat companii precum Dell Technologies Inc şi investitorul olandez în tehnologie Prosus NV.
În pofida freneziei, în al doilea trimestru s-a înregistrat un declin al listărilor SPAC, companiile create doar pentru a cumpăra alte companii. Scăderea activităţii companiilor SPAC a fost însă contracarat de fuziunile şi achiziţiile finanţate de fondurile de private equity, care au crescut cu 152% în primele şase luni ale anului până la 512 miliarde de dolari, reprezentând 18% din volumul global de M&A.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Inspecţia Muncii, prin inspectoratele teritoriale de...
De la 2 martie intră în vigoare...
Ministrul Mediului are o veste...
Ministerul Finanțelor și-a...
Rezervele valutare ale BNR au...
Leul s-a apreciat, miercuri, în...
Indicele bancar a înregistrat o nouă scădere.
Inflaţia în zona euro a...
Comisia Europeană a publicat marţi "Raportul anual privind piaţa unică...
Marcel Boloş: Sunt şapte judeţe...
Premierul spaniol Pedro Sanchez anunţă o creştere cu 8%...
Dan Suciu, purtătorul de cuvânt...
În ultimul său raport, Curtea...
"Dacă ajungi la vârsta mea, dar...
Dumitru Nancu, directorul...
Profitul net al Grupului TeraPlast a scăzut cu 64% în...
Achiziţia Vodafone Ungaria s-a...
Ministrul Adrian Câciu a...
Probabil că va exista o nouă revenire a prețurilor...
Metalul prețios și-a recâștigat rolul de refugiu...
Autorităţile europene de...