Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
De la Argentina în America Latină până la Nepal în Asia, multe alte țări au raportat, de asemenea, creșteri record a cazurilor de COVID-19 în ultimele câteva săptămâni, potrivit datelor compilate de Universitatea Johns Hopkins.
Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la recrudescența crizei de sănătate din întreaga lume.
"India rămâne extrem de îngrijorătoare ... dar nu numai India are nevoie de ajutoare de urgență", a spus el într-un briefing de știri în această lună.
Creșterea numărului de infecții există, deoarece progresul vaccinărilor rămâne inegal în întreaga lume. În general, țările dezvoltate, cum ar fi SUA și Marea Britanie, sunt în avans în vaccinarea populației, în timp ce națiunile mai sărace din Africa și părți din Asia rămân în urmă din cauza ofertei limitate de seruri.
Nepal
În Asia, cazurile în creștere de COVID-19 supraîncarcă sistemul fragil de îngrijire a sănătății din Nepal.
„Infrastructura noastră medicală este în criză. Decalajul dintre cererea și oferta de oxigen este imens. De asemenea, nu mai avem vaccinuri ”, ar fi spus dr. Samir Kumar Adhikari, purtătorul de cuvânt al ministerului sănătății.
Nepal, o țară fără ieșire la mare, cu o populație de aproximativ 29 de milioane de locuitori, are o graniță comună cu India, care se confruntă cu un al doilea val devastator. India este acum a doua țară cea mai afectată din lume de cazurile raportate.
Mulți oameni din Nepal au dat vina pe lucrătorii migranți care s-au întors din India pentru creșterea rapidă a cazurilor de Covid-19, relatează NBC News. Mulți dintre nepalezii care s-au întors își pierduseră locurile de muncă și veniturile atunci când părți din India au intrat în lockdown pentru a reduce valul de infecții.
Ciuperca neagră. De ce afectează pacienții cu COVID-19
Acest lucru a făcut ca îmbolnăvirile pe zi ale Nepalului să se accelereze de la sub 200 la începutul lunii aprilie la un nivel record de peste 9.300 la mijlocul lunii mai, arătă datele Hopkins.
Bahrein
Dintre țările cu cazuri de coronavirus în creștere, Bahrein s-a remarcat drept una dintre puținele care au vaccinat o proporție relativ mare din populația sa.
Cazurile raportate în Bahrain au crescut de la aproximativ 600 pe zi la începutul lunii martie la peste 2.000 pe zi săptămâna trecută, potrivit datelor Hopkins.
Bahrein a aprobat utilizarea mai multor vaccinuri Covid, inclusiv Pfizer-BioNTech, Sinopharm și vaccinul Sputnik din Rusia.
Ultimul focar din țară a contribuit la îngrijorarea cu privire la eficacitatea vaccinurilor de la Sinopharm și Sputnik. Acest lucru se întâmplă în special, deoarece alte țări vaccinate - cum ar fi Israelul și Marea Britanie - care se bazează în principal pe seruri dezvoltate în vest, raportează un declin al cazurilor.
În Bahrain, numărul deceselor raportate zilnic a rămas în mare măsură scăzut chiar dacă infecțiile cresc rapid.
Taiwan
Înainte de cea mai recentă creștere a numărului îmbolnăvirilor, Taiwanul a fost aplaudat pentru succesul său în limitarea răspândirii Covid-19 fără carantinarea completă.
Insula, cu o populație de aproximativ 24 de milioane de oameni, a înregistrat doar 1.128 de cazuri - din care o mare majoritate au fost importate - și 12 decese până la sfârșitul lunii aprilie, au arătat datele Hopkins. Numărul de cazuri zilnice a depășit 200 în ultima săptămână, arată datele.
Astfel de numere rămân mult mai mici în comparație cu majoritatea țărilor și teritoriilor din întreaga lume, dar reprezintă o piatră de hotar pentru Taiwan, în care viața de zi cu zi continuase, în mare măsură, în ritm normal înainte de ultima creștere.
Autoritățile taiwaneze au relaxat cerințele de carantină pentru membrii echipajului companiei aeriene la jumătatea lunii aprilie; și un hotel lângă Aeroportul Internațional Taoyuan a fost depistat adăpostind echipaje de zbor în carantină împreună cu alți vizitatori - ceea ce a dus la crearea unui focar.
De atunci, autoritățile au impus noi reguli de distanțare socială care au limitat adunările sociale, au închis unele afaceri și au înăsprit restricțiile la frontieră.
Taiwan, care are una dintre cele mai scăzute rate de vaccinare la nivel global, încearcă, de asemenea, să intensifice eforturile de vaccinare a populației sale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...