Cazul este unul rar și nu a fost relatat de presa main-stream, dar reprezintă un lucru extraordinar de încurajator.
În Singapore s-a născut un bebeluș cu anticorpi la SARS-CoV-2. Mama copilului contractase boala chiar în primul trimestru de sarcină, cea mai delicată perioadă din timpul unei sarcini, notează Science&Vie.
Bebelului s-a născut pe 7 noiembrie la Spitalul Național Universitar (NUH) din Singapore. El și mama sa, Céline Ng-Chan, 31 de ani, se descurcă bine.
Anticorpi anti-COVID transmiși de mamă
Când s-a îmbolnăvit, femeia era însărcinată în zece săptămâni; se știe că riscul transmiterii virusului de la mamă la făt este foarte mic. Într-adevăr, micul Aldrin nu era bolnav când a venit pe lume. Dimpotrivă, o analiză serologică a relevat prezența anticorpilor împotriva COVID-19. Prin urmare, mama ar fi transmis acești anticorpi fiului său în timpul sarcinii.
Nu este prima dată când un copil se naște cu apărare imună împotriva COVID-19. Același lucru s-a întâmplat și în cazul unui alt cuplu tot din Singapore. Cei doi au contractat boala cu o lună înaintea nașterii bebelușului. La naștere micuțul avea și el anticorpii, acesta fiind și primul caz înregistrat.
Covid-19. Sechele de coșmar la copii. Cele mai afectate organe
Cu toate acestea, acești nou-născuți nu sunt protejați într-un mod durabil: date fiind puținele cazuri raportate până acum, rămâne incertitudinea cu privire la durata reală a acestei imunități.
Sarcina și COVID-19: care sunt riscurile pentru copil
Până în prezent, cunoștințele științifice legate de transmiterea SARS-CoV-2 de la mamă la copil sunt extrem de puține. Conform liniilor directoare publicate de Colegiul Regal de Obstetricieni și Ginecologi din Marea Britanie în octombrie, dovezile actuale sugerează că transmiterea COVID-19 de la o femeie la copilul ei este rară. Cu toate acestea, un purtător de cuvânt al NUH din Singapore a spus că toți bebelușii născuți de femei recuperate din COVID-19 sunt atent examinați și monitorizați de medici.
La rândul său, Organizația Mondială a Sănătății spune că nu s-a stabilit încă dacă o femeie însărcinată care are COVID-19 poate transmite sau nu virusul la făt în timpul sarcinii sau la copil în timpul nașterii. OMS precizează, totuși, că prezența virusului nu a fost găsită niciodată în lichidul amniotic sau în laptele matern.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Analistul economic Adrian...
Adrian Negrescu a afirmat în...
BET și BET-NG în scădere, BET-FI și BET-BK în ușoară...
O înțelegere temporară cu...
În contextul instabilității...
A fost suficient un weekend de...
Sectorul furnizorilor de echipamente auto traversează o...
Renegocierea PNRR, prioritate...
Împrumuturi mai reduse în luna mai față de aprilie.
Producătorul auto american Ford...
Administrația Fondului pentru...
Nu este pentru dată când președintele american atacă...
Koidu Limited suspendă...
Randamentele obligațiunilor...
Analistul economic Adrian...
Dobânzile din piața...
Contribuabilii persoane fizice...
Statele Unite rămân cel mai...
Casele de pensii pot anula...
Ministerul Finanțelor...
Oficialii din Ministerul...
Autoritatea Națională de...