Facebook și-a modificat logoul. Experții au păreri diferite
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Se spune că literele mari transmit încredere
Se spune că literele mari transmit încredere
Compania Facebook și-a schimbat logoul, într-o încercare de a diferenția aplicația și platforma web cu același nume de compania care deține și alte produse și servicii, precum Instagram sau WhatsApp, potrivit unui anunț făcut pe blogul oficial.

Noul logo al companiei este numele său scris cu litere mari. Schimbarea are mai multe implicații, potrivit experților în branding. De exemplu, când cineva scrie pe internet cu litere mari înseamnă, de obicei, că țipă sau are tonul ridicat și că dorește să atragă atenția. Totodată, literele mari folosite într-un logo transmit încredere.

Noul logo are menirea să transmită „optimism”, iar efortul de rebranding este concentrat pe „claritate”, „empatie” și „crearea de spațiu”, potrivit unui anunț făcut de companie. Aplicația Facebook își va păstra logoul actual, precizează Mediafax.

Decizia a fost criticată de Elizabeth Warren, candidat la alegerile prezidențiale din SUA. „Cei de la Facebook pot să facă rebranding cât doresc, dar nu pot ascunde faptul că au devenit prea mari și prea puternici”, a scris senatorul pe Twitter. Warren este un politician care cere separarea în părți mai mici a marilor companii din tehnologie, pe motiv că acestea au devenit mult prea influente.

Citește și Facebook ”promovează jurnalism de calitate” doar cu presa americană

Unii analiști cred că prin schimbarea logoului, Facebook își schimbă strategia de marketing, prin sublinierea faptului că este o corporație cu o ofertă diversificată de produse și servicii. Alți experți susțin că Facebook încearcă să promoveze o nouă imagine, proaspătă, după numeroasele scandaluri în care rețeaua sa de socializare a fost implicată.

Compania dorește să „repornească discuția despre brand”, crede Lisa Marie Nelson, specialist în marketing și branding. „Ar putea fi ocazia să atragă atenția de la alte lucruri”, a declarat ea, pentru publicația Washington Post. Noul font minimalist folosit pentru logo include spații mari între litere. Logoul se schimbă în funcție de contextul din jur și uneori include un gradient sau culori solide.

Fontul folosit în logouri poate transmite mesaje. Băncile și alte instituții financiare preferă, de obicei, să folosească litere mari pentru a transmite încredere și siguranță, potrivit lui Carolina de Bartolo, expert în tipografie, citat de Washington Post.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Salina Praid a fost închisă. Veşti proaste pentru turişti

Veşti proaste pentru cei care plănuiau să viziteze...

Bani de la stat pentru montarea repartitoarelor. Află detalii

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a pus...

CFR modernizează haltele Costineşti Tabără şi Neptun

Veşti bune pentru cei care aleg trenul pentru a ajunge...

Programul Rabla Plus nu are succesul scontat

Sumele neconsumate în Programul "Rabla Plus" pentru...

Premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost împuşcat - Video

Premierul slovac a fost împușcat și a fost dus la spital...


pixel