Facebook vrea să folosească postările utilizatorilor din UE pentru AI
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Facebook, Instagram / sursa foto: Pexels.com / Tracy Le Blanc
Facebook, Instagram / sursa foto: Pexels.com / Tracy Le Blanc
Meta Platforms vrea să folosească postările de pe site-urile de socializare precum Facebook și Instagram pentru a antrena inteligența artificială.

Meta Platforms, proprietarul Facebook și Instagram, intenționează să înceapă să folosească conținutul postărilor de pe social media din Europa pentru a-și antrena modelele de inteligență artificială generativă, a anunțat luni compania.

Meta va antrena chatbotul său numit Llama folosind informațiile pe care oamenii din Uniunea Europeană au ales să le împărtășească public pe platformele sale, precum Instagram și Facebook, a precizat Meta într-o postare pe blog.

Meta face deja acest lucru în alte pățri ale lumii, iar în ciuda precauției anterioare din cauza reglementărilor stricte ale UE privind confidențialitatea și transparența, ar urma să fie implementat și în blocul comunitar.

Principalul director de politici al Meta a declarat pentru Reuters într-un interviu acordat în septembrie că utilizează postările publice de pe Facebook și Instagram pentru a-și antrena modelele Llama, excluzând postările private și mesajele partajate doar cu prietenii.

Începând cu luna aprilie, când compania a început să lanseze cele mai recente versiuni ale Llama, Meta „încă lucra la modul corect de a face acest lucru în Europa”, a declarat atunci directorul său de produs pentru Reuters.

Gigantul social media a declarat luna trecută că va începe să notifice utilizatorii Facebook și Instagram din regiunea europeană și din Regatul Unit cu privire la modul în care utilizează informațiile publice partajate pe serviciile Meta pentru a dezvolta și îmbunătăți inteligența artificială.

Grupul de advocacy NYOB un ONG care luptă pentru drepturile oamenilor în domeniul digital a depus plângeri împotriva acestei măsuri în țări din Europa, afirmând că notificările au fost insuficiente, deoarece normele UE privind protecția vieții private impuneau ca Meta să obțină consimțământul prealabil al utilizatorilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Foate firmele, obligate să accepte plata cu cardul

Începând cu 16 iunie, Legea 406/2023 impune firmelor,...

Revolut se pregătește să vândă multe acțiuni, înainte de IPO

Compania are în vedere să vândă acțiunile, în valoare de...

Noi beneficiari ai normei de hrană. Modificare a OG 26/1994

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Dan Vardie: "Mașinile diesel nu mai au viitor"

Dan Vardie, preşedintele Asociaţiei Producătorilor şi...


pixel