Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Aceste localuri vor putea utiliza ingrediente locale sau de la producătorii locali și vor fi supuse impozitării conform legii.
Legea 412/2023, care va deveni efectivă începând cu 22 decembrie, reglementează stabilirea și funcționarea acestor locuri gastronomice locale. Aceste locuri sunt definite drept spații care promovează și servesc mâncare tradițională specifică unei anumite regiuni rurale către consumatori. Trebuie menționat faptul că astfel de localuri nu vor putea servi decât 15 persoane simultan.
Conceptul de zonă rurală se referă la orice sat ce servește drept reședință pentru o comună, un sat ce face parte dintr-o comună sau un sat aflat sub administrația unui municipiu sau oraș.
Mâncărurile oferite în aceste locuri trebuie să fie preparate din ingrediente disponibile local, predominant din producția locală sau de la producătorii din zonă, precum și din surse precum pescari, vânători, culegători de fructe de pădure, ciuperci etc.
Locurile gastronomice locale pot fi deschise în diverse locații din mediul rural, incluzând locuințe private, ferme agricole, zone de pescuit, stâne, stupine, zone de vânătoare, mănăstiri sau alte clădiri rurale legate de activități agricole, de pescuit, vânătoare sau culegere de produse forestiere nelemnoase.
Atât persoanele fizice, cât și cele juridice, pot iniția astfel de locuri gastronomice locale, cu condiția să se înregistreze la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) din județul în care operează.
Înregistrarea la DSVSA necesită documente precum atestatul de producător pentru persoanele fizice și certificatul de înregistrare de la Oficiul Național al Registrului Comerțului pentru persoanele juridice.
Veniturile provenite din operarea unui astfel de loc gastronomic local de către persoanele fizice sunt considerate venituri din activități independente, iar calculul venitului net anual se efectuează conform normelor de venit.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...