Fără vaccinuri COVID-19. Australienii au găsit altă SOLUȚIE

Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Primele rezultate sunt excelente
Primele rezultate sunt excelente
Oamenii de știință australieni au dezvoltat două medicamente noi pentru prevenirea și tratamentul COVID-19, care ar putea fi utilizate în locul vaccinărilor, a anunțat Institutul Berghofer de Cercetări Medicale (QIMR), cu sediul în Brisbane.

Respectivele medicamente pentru prevenirea și tratamentul formelor severe de COVID-19 sunt deja supuse testelor de laborator pe animale în Franța, iar primele rezultate arată că preparatele sunt sigure de utilizat și au doar un număr limitat de efecte secundare. În plus, după cum au subliniat cercetătorii într-un raport publicat în revista științifică Nature Cell Discovery, noile medicamente dezvoltate nu necesită condiții speciale de depozitare.

Cercetătorii au observat că ambele medicamente nu acționează asupra virusului în sine (ce cauzează boala COVID-19), ținta lor fiind celulele pe care SARS-CoV-2 le atacă. Potrivit cercetătorului principal de la QIMR, profesorul Sudha Rao, primul dintre medicamente „maschează proteina receptorului ACE2 pe care coronavirusul o folosește pentru a intra în celulă”, iar al doilea crește capacitatea sistemului imunitar de a recunoaște virusul și de a-i opune rezistență. 

"Am constatat că persoanele cu receptori ACE2 blocați chimic sunt mai puțin sensibili la infecția cu SARS-CoV-2. Primul nostru medicament protejează receptorii ACE2 neblocați de infecție, iar al doilea previne răspândirea activă a infecției prin păstrarea receptorului blocat chiar și după infecție." - a spus Rao.

Citește și COVID-19. Canadienii au descoperit cum poate fi PĂCĂLITĂ moartea

Potrivit specialistului, este prima încercare de a dezvolta medicamente ce pot lupta împotriva coronavirusului, simultan „pe două fronturi”. 

"Dacă studiile clinice vor fi de succes, primul medicament va putea fi utilizat, în locul vaccinării, pentru a preveni infecția, iar al doilea poate fi utilizat pentru a opri replicarea virusului SARS-CoV-2 la pacienții deja infectați", a spus profesorul, adăugând că medicamentele au demonstrat deja o eficacitate ridicată în timpul testelor de laborator pe probe de sânge și celule de la pacienții cu COVID-19.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Schimb valutar / Foto: Pexels
Contabili / Foto: Freepik
Ghișeu
ANAF / Foto: Oana Pavelescu
Banca Naționala a României
Vagon de tren

Transportul călătorilor cu trenul, luat la puricat de ANPC

Calitatea transportului pe calea ferată a intrat în...

OMV Petrom
Leva / Foto: DCBusiness
Președintele Donald Trump face declarații pentru jurnaliști
RCA
Consiliul Fiscal, nu foarte optimist privind reducerea deficitului
Florin Barbu
Bursa de la București
Miniștrii cabinetului Bolojan / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos
Freepik.com
Foto: Freepik.com

Rusia raportează un deficit bugetar de 1,7% din PIB

 Deficitul bugetar a ajuns la 1,7% din PIB, nivelul...

Dolari. Freepik.com
Elon Musk / Foto: Casa Albă / Flickr
Câmp petrolier / FOTO: Freepik
Casă de schimb valutar
Contor electric
Gabriel Biris
Factură energie electrică
ROBOR
Protest al angajaților MIPE
Ștampilă de vot / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos

pixel