FBI intră în alertă! Mailurile agenției, atacate de hakeri
Autor: Ciprian Dumitrache | 14 noi 2021, 14:16
Hackerii au compromis sâmbătă un sistem de e-mail al Biroului Federal de Investigaţii (FBI) şi au trimis zeci de mii de mesaje de avertizare cu privire la un posibil atac cibernetic, potrivit agenţiei şi specialiştilor în securitate.

O copie a unui e-mail, pe Twitter arăta un mesaj cu subiectul „Urgent: Amenințare în sistem” și părea să se încheie cu o aprobare din partea Departamentului pentru Securitate Internă.

E-mailurile false par să provină de la o adresă de mail reală a FBI care se termina cu @ic.fbi.gov, a precizat FBI într-un comunicat, potrivit Reuters, citat de mediafax.

Deşi hardware-ul afectat de incident „a fost scos rapid din funcţiune la descoperirea problemei”, FBI a precizat: „Este o situaţie în curs de desfăşurare”.

Hackerii au trimis zeci de mii de e-mailuri de avertizare cu privire la un posibil atac cibernetic, a precizat organizaţia de urmărire a ameninţărilor Spamhaus Project pe contul său de Twitter.

FBI face parte din Departamentul de Justiţie. Atât FBI, cât şi Agenţia pentru securitatea cibernetică şi a infrastructurii sunt la curent cu incidentul, se arată în comunicatul FBI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

FNGCIMM a finalizat procesul de descentralizare

FNGCIMM a finalizat procesul de descentralizare...

Reguli noi pentru cauciucurile autovehiculelor

Săptămâna trecută, Guvernul a adoptat o nouă hotărâre...

China și India stabilesc prețul petrolului rusesc

Sancțiunile Statelor Unite ale Americii și Europei față...

Rușii ar putea părăsi centrala nucelară de la Zaporojie

Rusia ar putea părăsi centrala nuclear de la Zaporojie,...

Crossuri externe