În aprilie, Guvernul elveţian i-a şocat pe iubitorii de cafea anunțând că nu va mai stoca acest produs, aşa cum a făcut timp de mai multe decenii, alături de zahăr, ulei şi grăsime animală, după ce a decis că această băutură nu este un produs vital şi, prin urmare, nu trebuie să facă stocuri care să fie utilizate în situaţii de criză. La acea dată autorităţile elveţiene anunţau că o hotărârea definitivă va fi luată în luna noiembrie. Însă, în prezent, Guvernul elveţian a decis să amâne, cel puţin până în luna ianuarie 2020, o decizie finală după ce industria cafelei s-a declarat în favoarea păstrării rezervei strategice de 15.000 de tone.
"Amânarea sugerează că administraţia planifică o schimbare de direcţie", a declarat pentru Reuters un oficial de la reservesuisse, organismul care gestionează rezerva strategică de alimente a Elveţiei şi care s-a declarat în favoarea păstrării rezervei de cafea. Anunţul că Elveţia este pe cale să renunţe la rezerva sa strategică de cafea, care poate asigura consumul timp de trei luni, a declanşat o reacţie virală într-o ţară în care o cană de cafea neagră este considerată de mulţi crucială pentru a-şi începe ziua.
Citește și Compania care acordă concediu paternal de până la 16 săptămâni
"Blasfemie", a scris un utilizator pe contul său de Twitter. "Adevărat, declinul Occidentului decurge mai rapid decât am anticipat", a scris un altul. Însă, cel mai probabil decizia de amânare a Guvernului de la Berna are mai puţin de a face cu reacţiile de pe social media decât cu rezistenţa exprimată de IG Kaffee, organismul care reprezintă industria cafelei din Elveţia.
Stocurile strategice de cafea sunt destinate să apere ţara cantoanelor de eventualele întreruperi de aprovizionare, provocate în trecut de conflicte la nivel global dar care în prezent au mai mult de a face cu efectele încălzirii globale şi cu nivelul redus al apelor Rinului, o rută importantă de aprovizionare pentru Elveţia. Toate cele 15 firme care au acces la rezerva de cafea, inclusiv grupul alimentar Nestle şi lanţul de supermarket-uri Migros, sunt în favoarea păstrării rezervei strategice, a informat reservesuisse.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Precizări privind înscrierea...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Greenpeace România a câștigat...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...
Decizia adoptată în ședința de...
Documentul a fost parafat la Budapesta de Zsolt Hernadi,...
Trenul nou a fost anulat joi...
În şedinţa de joi a...
Legile gravitației par să se...
Evenimentul va avea loc, cel mai probabil, în primele...