Fiica lui Bruce Lee a dat în judecată un fast-food chinez
Autor: Antonia Popescu | 27 dec 2019, 21:32
O companie condusă de fiica actorului Bruce Lee a dat în judecată un fast-food chinez
O companie condusă de fiica actorului Bruce Lee a dat în judecată un fast-food chinez
O companie condusă de fiica actorului Bruce Lee a dat în judecată un fast-food chinez pentru că a folosit imaginea starului Kung Fu fără permisiune și cere peste 210 miliane yuani (30 milioane de dolari) despăgubiri, a informat presa din China, potrivit Reuters.

Compania Bruce Lee Enterprises, din California, a cărei șefă este Shannon Lee, și-a susținut, miercuri, cauza împotriva lanțului de fast-food Real Kungfu, într-un tribunal din Shanghai, solicitând ca această firmă alimentară să nu mai utilizeze imaginea și să plătească suplimentar 88.000 de yuani, pentru acoperirea cheltuielilor legale.

China impulsionează importurile, de la 1 ianuarie

Totodată, ea a solicitat ca lanțul de fast-food din Guangzhou să dea explicații în care să evidențieze faptul că nu are nicio legătură cu Bruce Lee.

Real Kungfu, care vinde preparate chinezești, a fost fondată în 1990 și are puncte de vânzare în peste 57 de orașe chineze.

Logo-ul fast-food-ului ilustrează un bărbat îmbrăcat într-o haină galbenă cu mâneci lungi, al cărui aspect și poziție sunt asemănătoare cu Bruce Lee și faimoasa lui poziție de "pregătit să lovească”.

Compania Real Kungfu a sușinut, joi, pe contul său Weibo, joi, că a fost „derutată” de proces, întrucât a folosit acel logo în ultimii 15 ani și că, deși au existat unele probleme în trecut, utilizarea logo-ului a fost aprobată de autoritățile naționale.

China s-a angajat să îmbunătățească protecția drepturilor de proprietate intelectuală și să aplice sancțiuni mai dure în acest sens, acesta fiind unul dintre subiectele-cheie în războiul comercial al Beijingului cu Statele Unite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Nivelul de radiații din România. Anunțul făcut de CNCAN

Măsurătorile efectuate în România confirmă valori...

Crește numărul beneficiarilor de ajutor social

Numărul beneficiarilor de ajutor social (venit minim...

Salariile bugetarilor trebuie să fie publicate azi

Până azi, 30 septembrie, toate instituțiile statului sau...

Putin pune 112 miliarde de dolari într-o pușculiță secretă

Rusia va ascunde scopul a aproape un sfert din...

Crossuri externe