Finanțare în România. Raiffeisen și BERD, acord de împărțire a RISCURILOR
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Ce presupune acest acord
Ce presupune acest acord
Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a lansat luni un nou acord de împărţire a riscurilor pentru băncile româneşti, iar Raiffeisen Bank este una dintre primele bănci care va beneficia de acesta, informează un comunicat de presă al instituţiei financiare.

Conform acordului semnat, BERD va garanta pana la 65% din fiecare împrumut acordat de Raiffeisen Bank clienţilor eligibili. Angajamentul BERD pentru Raiffeisen Bank ar putea ajunge la 100 de milioane de euro. Acordul de împărţire a riscurilor este conceput pentru a permite BERD să garanteze expunerile Raiffeisen Bank faţă de companiile locale.

"Vrem să ne asiguram că firmele din România au acces la o gamă mai diversificată de surse de finanţare, potrivite nevoilor lor. Împărţirea riscurilor este un instrument nou în cadrul portofoliului nostru de produse, continuând astfel să oferim finanţare care încurajează investiţiile şi creşterea economică", a declarat directorul regional BERD pentru România şi Bulgaria, Mark Davis.

"Prin acest cadru de împărţire a riscurilor semnat cu BERD, diversificăm gama de produse oferite segmentului corporativ şi ne menţinem angajamentul de a sprijini proiectele clienţilor noştri, contribuind în acelaşi timp la dezvoltarea durabilă a companiilor din România", a spus Silviu Toma, director executiv Finanţări Structurate şi de Proiecte la Raiffeisen Bank.

Citește și AURUL a ieșit ÎNVINGĂTOR! A rezistat, deși mulți anunțau vremuri tulburi

Citește și Era datoriilor cu randament negativ din Europa s-a terminat

BERD este un important investitor instituţional în România. Până în prezent BERD a investit 9,5 miliarde de euro în 485 de proiecte în România, iar 77% din investiţiile BERD sunt în sectorul privat.

Raiffeisen Bank are peste 20 de ani de activitate pe piaţa bancară din România şi peste 2,22 milioane de clienţi, persoane fizice şi juridice. Banca are peste 4.600 de angajaţi, 300 de agenţii în toată ţara, 660 de ATM-uri, 450 de maşini multifuncţionale (MFM-uri) şi o reţea de peste 25.600 de POS-uri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel