Firma mamă a Facebook va emite primele sale obligațiuni corporative

Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Firma mamă a Facebook va emite primele sale obligațiuni corporative
Firma mamă a Facebook va emite primele sale obligațiuni corporative
Meta Platforms Inc., firma mamă reţelei de socializare Facebook, a anunţat joi că va derula prima sa emisiune de obligaţiuni, într-un moment în care compania face investiţii importante în proiectele sale din domeniul metaverse, transmite Reuters.

Meta nu a oferit detalii legate de volumul emisiunii de obligaţiuni, dar a precizat că va utiliza sumele strânse pentru cheltuieli de capital, răscumpărarea de acţiuni, achiziţii sau investiţii.

Chiar dacă este una din companiile de tehnologie cu o capitalizare de piaţă uriaşă, Meta este singura care nu a derulat până acum o emisiune de obligaţiuni corporative.

În ultimul an însă, fluxul liber de numerar al Meta s-a diminuat pe măsură ce compania continuă proiectele sale din domeniul metaverse, proiecte care anul trecut au condus la schimbarea numelui companiei din Facebook în Meta Platforms. În al doilea trimestru al acestui an, Meta avea un flux liber de numerar de 4,45 miliarde de dolari, comparativ cu 8,51 miliarde de dolari în urmă cu un an. În plus, săptămâna trecută Meta a raportat şi prima scădere a veniturilor trimestriale din istoria companiei.

Meta Platforms Inc. are un rating 'A1' din partea Moody's şi un calificativ 'AA minus' cu perspectivă 'stabilă' din partea S&P.

Euro coboară sub 1,02 dolari pentru prima dată din 2002

Euro și-a continuat miercuri alunecarea în raport cu dolarul, atingând un nou minim al ultimelor două decenii, din cauza îngrijorărilor legate de economia Bătrânului Continent.

În jurul orei 11:15 GMT, moneda europeană era în scădere cu 0,77%, la 1,0188 dolari, după ce a coborât până la 1,0187 dolari, cel mai scăzut nivel din decembrie 2002.

Euro a început să coboare încă de marți "sub efectul combinat al temerilor legate de recesiunea din Europa și al turbulențelor financiare alimentate de o nouă creștere a prețurilor la energie în regiune (în special a prețurilor la gaze și electricitate)", a comentat Guillaume Dejean, analist la Western Union.

Sfârșitul forțat al grevei din Norvegia pentru a reporni producția pe trei câmpuri de petrol și gaze nu a fost suficient pentru a liniști investitorii, care rămân concentrați pe situația din Ucraina și Rusia.

"Dacă Rusia nu-și reia exporturile, este posibil ca UE să rămână fără gaze până la sfârșitul iernii", a avertizat analistul Holger Schmieding de la Berenberg, iar situația s-ar putea înrăutăți pe măsură ce oferta rusă scade.

"Creșterea bruscă a prețurilor la gaze și incertitudinea de pe piața energiei sunt principalele motive pentru care ne așteptăm la o recesiune în zona euro din toamna anului 2022 până la jumătatea anului 2023, nu doar la stagflație", spune el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Lingouri de aur / FOTO: Freepik
Stație de transformare / Foto: Freepik
foto: pexels.com
Concedieri / sursa foto: Freepik.com / Drazen Zigic
Aragaz / FOTO: Unsplash

Ungaria caută noi surse de aprovizionare cu gaz natural

O strategie menită să asigure un echilibru între...

Cu ochii pe mesaje / FOTO: Freepik
Om de afaceri / FOTO: Freepik

Companiile chineze se agață de dolarul american

Companiile chineze își păstrează dolarii,...

Sebastian Burduja. Foto: Crisan Andreescu
Date ROBOR

A crescut ROBOR. Veste proastă pentru cei care au credite

Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...

Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik

AFM. Încep înscrierile în programul Rabla pentru Tractoare

Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...

Palatul CEC
Germania. Foto: Ingo Joseph - Pexels
Ruble
Ministrul Adrian Câciu / FOTO: Gov.ro
SUA-China / FOTO: Freepik
Banca Naţională a României
Wall Street
Bună dimineața!
Tehnologie avansată / FOTO: Freepik

Suedezii propun asistentul virtual cu ”mii de fețe”

La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...

Centrala Iernut a Romgaz / Foto: Romgaz
Marcel Ciolacu

Guvernul prelungește plafonarea prețului la energie

Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...

Cu mâna întinsă / FOTO: Wikipedia

pixel