Floarea care blochează virusul SARS-CoV-2. O găsești la tot pasul
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Este o descoperire făcută de oamenii de știință din China
Este o descoperire făcută de oamenii de știință din China
Oamenii de știință chinezi au descoperit că florile arbustului de garofiță conțin substanțe care pot bloca activitatea proteinei Mpro, una dintre cele trei enzime cheie necesare pentru ca noul coronavirus să se înmulțească. Experții au publicat rezultatele studiului lor pe bioRxiv.

"Am descoperit că florile acestei specii de garofiță folosite în medicina tradițională chineză au tipuri de pectine necunoscute până acum și care inhibă multiplicarea SARS-CoV-2. Spre deosebire de alte substanțe zaharoase, substanțele descoperite de noi inhibă direct enzima Mpro, și nu permit virusului să pătrundă în celule", se arată în articol.

Potrivit oamenilor de știință, enzima Mpro rămâne aproape neschimbată pe măsură ce virusul SARS-CoV-2 evoluează, ceea ce face ca pectinele din aceste flori de garofiță să fie deosebit de atractive ca mijloc de combatere a COVID-19.

Grupul de specialiști chinezi condus de Ding Kang, profesor la Institutul de Farmacologie din Shanghai din cadrul Academiei de Știință a Chinei a făcut această descoperire în timpul unui "recensământ" al substanțelor zaharoase prezente în garofițe și care pot avea proprietăți bactericide și antivirale. 

Cercetătorii au studiat modul în care extractul de plantă acționează asupra celulelor infectate, iar anumite molecule de zahăr acționează asupra noului coronavirus. S-a dovedit că aceste polizaharide pot încetini cu 99,9% formarea de noi particule virale în celulele infectate.

Citește și Plantele care aduc bani, fericire și sănătate în casele noastre

Anterior, oamenii de știință din Wuhan au demonstrat că unele medicamente create pentru a combate hepatita C și Ebola pot încetini multiplicarea SARS-CoV-2. Unele dintre acestea sunt utilizate în prezent în practica medicală pentru a trata COVID-19, dar cercetătorii sunt încă în căutarea altor agenți capabili să încetinească reproducerea virusului.

Unele substanțe prezente în extractele de ceai negru, venin de șarpe și pelin pot, de asemenea, să inhibe reproducerea SARS-CoV-2, spun oamenii de știință.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel