Florin Cîțu: Masacrul de la Bucha nu poate rămâne nepedepsit
Autor: DCBusiness Team | 04 apr 2022, 19:25
Cîţu: Legea offshore - votată miercuri; orice modificare trebuie agreată în coaliţie, altfel nu va trece
Cîţu: Legea offshore - votată miercuri; orice modificare trebuie agreată în coaliţie, altfel nu va trece
Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, a luat cuvântul în plenul Camerelor reunite ale Parlamentului.

"Domnule preşedinte Zelenski, este o onoare să vă ascultăm astăzi, în Parlamentul României. Mulţumesc că mi-aţi acceptat invitaţia de a susţine acest discurs. (...) Domnule preşedinte Zelenski, sunteţi un erou, nu doar în Ucraina, ci şi în România, cred că şi în toate statele care respectă principiile şi valorile democratice. Curajul şi perseverenţa de care aţi dat dovadă, în această perioadă dificilă pentru Ucraina, ne inspiră pe toţi, ne motivează să fim mai uniţi, pentru că doar împreună putem reuşi tot ceea ce ne-am propus şi doar împreună putem învinge", a afirmat Florin Cîţu.

Potrivit acestuia, toată Europa trebuie să facă mai mult, pentru că "în fiecare oră (...) în Ucraina sunt asasinaţi copii, bătrâni, femei, civili nevinovaţi".

"Domnule preşedinte Zelenski, am fost şi voi rămâne unul dintre cei mai vehemenţi contestatari ai politicii promovate de Putin. Războiul declanşat de acesta nu are justificare şi avem datoria să-l oprim prin toate mijloacele. Asta înseamnă că Rusia trebuie izolată complet din punct de vedere economic, Poate că unii cred că este o măsură mult prea dură, dar niciun răspuns nu cred că este suficient de aspru pentru atrocităţile provocate Ucrainei. Şi este important, domnule preşedinte, să aflăm direct de la dumneavoastră despre situaţia critică a Ucrainei", a adăugat Cîţu.

El a subliniat că masacrul de la Bucea nu poate rămâne nepedepsit.

"Este inadmisibil ce se întâmplă acum în Ucraina. Vladimir Putin este un criminal, care sfidează orice lege, orice tratat internaţional, a condus Rusia către un război ilegal. Masacrul de la Bucea nu trebuie să rămână nepedepsit. România a sesizat deja Curtea Penală Internaţională cu privire la infracţiuni de genocid, crime de război şi crime împotriva umanităţii comise pe teritoriul Ucrainei. Domnule preşedinte, prin gestul de astăzi, de a merge în mijlocul ucrainenilor din Bucea, aţi arătat încă odată că sunteţi un adevărat lider pentru poporul dumneavoastră, şi meritaţi tot respectul şi admiraţia conducătorilor de peste tot. De aceea, avem datoria de a nu rămâne pasivi", a mai spus preşedintele Senatului.

Citește și Volodimir Zelenski, discurs în Parlamentul României

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Controale la companiile din energie ale Inspecției Muncii

Inspecţia Muncii, prin inspectoratele teritoriale de...

Ultimul 747 de la Boeing: "Regina aerului" devine istorie

A revoluționat aviația și, cu cocoașa lui...

ROBOR, 1 februarie 2023. Indicele bancar a scăzut

Indicele bancar a înregistrat o nouă scădere.

Piaţa unică a împlinit 30 de ani

Comisia Europeană a publicat marţi "Raportul anual privind piaţa unică...

Spania majorează salariul minim cu 8%

Premierul spaniol Pedro Sanchez anunţă o creştere cu 8%...

Profitul net al Grupului TeraPlast a scăzut cu 64% în 2022

Profitul net al Grupului TeraPlast a scăzut cu 64% în...

Crossuri externe