FNGCIMM, în Top 100 cele mai profitabile companii din România

Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
FNGCIMM
FNGCIMM
FNGCIMM este cea mai profitabilă companie din sectorul financiar- bancar deținută 100% de statul român, plasându-se pe poziția 58 în top 100 cele mai profitabile companii din România.

Clasat pe pozitia 58 în TOP 100 - Cele mai profitabile companii din România, realizat de către dinamica platformă de jurnalism multi-media Panorama.ro, Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii, în cei peste 20 de ani de activitate a devenit cea mai mare instituţie financiară nebancară care funcţionează în România, în scopul garantării creditelor pentru întreprinderie mici și mijlocii și a microîntreprinderilor.

De la prima garanție aprobată în data de 31 mai 2002 și până în prezent, FNGCIMM a acordat peste 570.000 de garanții, în valoare de 98.021 mil lei ce au susținut acordarea de credite în valoare de 147.467 mil lei. Cu precadere, în ultimii trei ani, activitatea de garantare a înregistrat o creștere istorică a volumului de garanții acordate, în principal, datorată Programului Guvernamental IMM INVEST.

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii a înregistrat la 31 decembrie 2021 un profitul brut de 119.694 mii lei, cu circa 32% peste ținta stabilită în buget, iar după deducerea impozitului pe profit, în valoare de 17.043 mii lei, profitul net la finele exercitiului financiar 2021 a atins 102.651 mii lei cu circa 23,2% față de ținta de buget de 78.767 mii lei.

Rezultatele financiare au fost obținute, în principal, în urma acordării a 36.097 de garanții în decursul anului 2021, în valoare totală de 17.252.705 mii lei, dintre care: 14.547.019 mii lei (aprox. 84% în total acordări) reprezintă garanții emise în nume și cont stat, 2.415.819 mii lei (cca. 14% în total) garanții din surse în administrare, iar restul în sumă de 289.866 mii lei (cca. 2% în total acordari) reprezintă garanții din surse proprii.

Valoarea garanțiilor acordate în anul 2021 este în creștere cu 7% din punct de vedere valoric, față de nivelul anului 2020, când volumul de garantare a atins 16.191.563 mii lei, pentru 44.040 garanții acordate.

 

 PROFIT RECORD IN TRIMESTRUL I 2022 PENTRU FNGCIMM

 

Pentru primul trimestru al anului 2022 Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii continua evolutia pozitiva inregistrata in cursul anului 2021, profitul net la sfârsitul trimestrului I 2022 fiind de 34.554 mii lei, in crestere cu 36% (+9 mil. lei) fata de prevederile bugetare pentru trimestrul I 2022 și cu 7% față de profitul net înregistrat în perioada similară a anului precedent. 

Evolutia favorabila a profitului net la 31 martie 2022 se datoreaza si unor factori de influenta, dintre care mentionăm cresterea veniturilor din exploatare la un nivel de 43.696 mii lei, scaderea cu 25% a cheltuielilor din exploare comparativ cu tinta bugetara  transpusa intr-o economie de 3.4 mil. lei, precum si mentinerea la un nivel scazut a raportului cheltuieli/venituri, in valoarea procentuala de circa 23%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Curs valutar / Foto: DCBusiness
Ursula von der Leyen la Forumul Economic Mondial de la Davos
Reactorul EAST / Foto: HFIPS
Strângere de mână / FOTO: Freepik

Deficit record în România, în contrast cu trendul european

Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...

Ilie Bolojan / FOTO: Captură ecran
Beijing / FOTO: Freepik
Mină de suprafață / Foto: Pexels

Producţia de cărbune a României s-a prăbuşit

Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...

Dolari / Foto: Freepik
TikTok / sursa foto: Pexels.com / cottonbro studio
ANAF / Foto: DCBusiness
Adrian Negrescu / Foto: arhiva personală
Acord între Statele Unite și Uniunea Europeană privind TAXELE vamale pentru oţel şi aluminiu
Christel SCHALDEMOSE
ECOFIN / Foto: Comisia Europeană
foto: pexels.com

Cum s-a văzut în Coreea de Nord învestirea lui Donald Trump

Presa din Coreea de Nord a relatat despre ceremonia de...

Mina de litiu Shevchenkivske
Tineri oameni de afaceri / Foto: Freepik
Știrile dimineții

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Astăzi vă aducem în prim-plan o selecție a celor mai...

Oficiul Național al Registrului Comențului
Wall Street / Foto: Freepik
Bitcoin / Foto: Freepik
Unul dintre sediile companiei Novo Nordisk / FOTO: Site-ul oficial al companiei
Donal Trump
Foto: Oana Pavelescu
Germania / Photo by Claudio Mota
Bursa. Foto: pexels.com
Sediu al băncii Raiffeisen din Sankt Petersburg
Instabilitatea politică este periculoasă pentru economie

pixel