Euro, la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani față de dolar
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
În ciuda vaccinărilor care au loc în multe țări, Covid-19 își continuă distrugerile în întreaga lume, cu aproape 3,2 milioane de vieți pierdute și infecții oficiale care au ajuns la 150 de milioane.
Asia a înregistrat majoritatea cazurilor noi, determinate în mare parte de creșterea din India. Focarul gigantic, care reprezintă la ora actuală mai mult de 40% din noile infecții din întreaga lume, a copleșit sistemul de sănătate al Indiei și a epuizat rezervele critice de oxigen.
Autoritățile au deschis sâmbătă programul de vaccinare pentru toți adulții, însă multe state nu au suficiente doze pentru a satisface cererea, în ciuda înghețării exporturilor de vaccinuri produse local.
India a raportat peste 400.000 de cazuri în 24 de ore sâmbătă, un record global, dar experții spun că cifrele oficiale privind infecția și decesele sunt departe de imaginea reală, deoarece nu sutn raportate toate cazurile.
Peste 40 de țări s-au angajat să trimită ajutor medical. Un avion militar american care transportă peste 400 de butelii de oxigen, alte echipamente spitalicești și aproape un milion de teste rapide pentru a sosit vineri la New Delhi.
Dar criza a determinat, de asemenea, avertismente de călătorie și interdicții de zbor, guvernele temându-se că focarul se va răspândi și în alte țări.
Australia a avertizat sâmbătă pe cei care încalcă interdicția de călătorie din India că ar putea primi pedepse de până la cinci ani de închisoare.
Citește și: India MOARE. Mesajul lui Anthony Fauci
Au murit fără niciun strop de demnitate
O altă națiune foarte populată care se luptă să imunizeze cât mai mulți oameni posibil în fața unui nou val de îmbolnăviri este Brazilia, care are una dintre cele mai mari rate de mortalitate din lume, cu 189 de decese la 100.000 de oameni.
Acesta a raportat aproape 2.600 de noi decese vineri, aducând totalul pentru luna aprilie la 82.266 - al doilea record lunar consecutiv și o creștere bruscă din martie.
Creșterea a împins spitalele din Brazilia la un pas de colaps în multe zone, întrucât numărul total de morți din această țară a depășit 400.000, numai în această săptămână.
Grupuri care luptă pentru drepturile omului din Brazilia acuză guvernul că bolnavii de Covid-19 au murit fără pic de demnitate.
Președintele brazilian Jair Bolsonaro a fost criticat pe scară largă pentru că a minimizat amenințarea virusului și pentru că s-a opus instituirii carantinelor.
Un al treilea focar amenință să ia proporții catastrofale, acesta fiind în Argentina, dar care vineri a prelungit cu trei săptămâni interzicerea circulației pe timp de noapte pentru capitala Buenos Aires.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Bitcoin, cea mai mare...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...