Apa de la robinet nu trebuie băută, utilizată pentru a prepara lapte praf destinat sugarilor sau pentru a prepara alimente crude, a anunţat pe pagina sa de internet comunitatea din Bargemon, în apropiere de Coasta de Azur.
În schimb, rezidenţii au fost anunţaţi că pot ridica sticle cu apă din sediul primăriei.
Interdicţia a fost introdusă din motive de igienă. Din cauza condiţiilor de secetă, apa este livrată în prezent în cisterne, ceea ce i-ar putea afecta calitatea, au explicat autorităţile locale.
Regiunea este afectată în prezent de un val de căldură, autorităţile din Bargemon avertizând rezidenţii că temperaturile ar putea ajunge la 40 de grade Celsius. Accesul la zone naturale extinse a fost restricţionat drastic din cauza pericolului crescut de incendii de vegetaţie.
Citește și: Apa se raționalizează în Ilfov din cauza secetei
Compania spune într-un anunț că ”din cauza creșterii consumului de apă cauzat de temperaturile ridicate, coroborat cu utilizarea apei și ȋn alte scopuri decât cel menajer, sursele din rezervorul de ȋnmagazinare se epuizeaza cu rapiditate, fiind necesară refacerea periodică a acestora pentru a asigura un nivel minim de apă, care să permită funcționarea capacitaților de pompare ȋn regim normal”.
Compania mai spune că: ”Începând cu data de 01.07.2022, pentru refacerea rezervelor de apă și pentru a nu compromite calitatea furnizării serviciului, suntem nevoiți sa aplicam un program de distribuție a apei, valabil numai în perioada ȋn care va fi ȋnregistrat un consum peste capacitatea de tratare a stației”.
Întreruperea furnizarii apei va avea loc în intervalul orar 00:30 – 04:30.
Compania de apă recomandă ca pentru evitării efectelor negative cauzate de lipsa apei ca utilizatorii sa ȋṩi facă rezerve de apă cât mai rațional și doar ȋn scop menajer.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Deficitul bugetar al României...
Gigantul rus Gazprom caută să majoreze preţurile...
Dropshipping-ul câștigă tot mai...
Prețurile petrolului au fost...
BNR a publicat cursul valutar...
OpenAI se confruntă cu probleme tehnice, aplicația...
Indicele ROBOR la trei luni a urcat la 5,96% pe an.
Indicatorul de Încredere...
Sindicatul inginerilor de la...
Un studiu publicat de Banca...
În această dimineață vă aducem o selecție cu cele mai...
Guvernul României urmează să...
Agenția Națională pentru...
Ministerul Dezvoltării,...
Larry Fink, CEO al companiei de...
Curs valutar, 22 ianuarie 2025.