Pachetul fiscal va fi decis miercuri. Guvernul vrea legiferarea până pe 7 iulie
Guvernul se află în criză de...
"Fondul de rezervă este acum la aproximativ 1,2 miliarde lei, dacă nu mă înşel. Acolo este anticipată o nevoie de asigurare a fondurilor necesare pentru pesta porcină africană, despăgubirile necesare şi nu numai, eventuale alte calamităţi, sau efecte ale calamităţilor, pentru că sunt astfel de solicitări de Hotărâri de Guvern ce au şi impact bugetar destul de însemnat pe zona de efecte de calamităţi, finanţare pentru proiecte locale (...) primim din ce în ce mai mult la decontat, pentru că a fost perioada în care au făcut licitaţii comunităţile locale şi acum vin la decontat la Ministerul Dezvoltării. Şi aceste sume sunt prinse, pentru că am spus foarte clar că, în principiu, ministerul şi Guvernul Trebuie să asigure banii pentru ce înseamnă investiţii", a explicat Teodorovici.
La începutul acestei luni, ministrul Finanţelor anunţase că fondul de rezervă este zero
Referitor la discuţiile apărute în ultima perioadă legate de buffer, şeful MFP a precizat că în prezent este mai mare faţă de finele anului trecut, în schimb structura acestuia a fost modificată.
"Buffer-ul, acest fond creat, cred că nu mai are altcineva în Europa, dacă vă uitaţi la nivelul decembrie 2017 momentul de azi, este mai mare. În schimb, structura este modificată, dar nu pot să v-o dau. Dar per total, ce avem noi trezorerie, că vorbim de euro, că vorbim de lei, cumulat este mai mare fondul decât era în decembrie 2017, dar pe structură nu avem cum să discutăm pentru că este vorba de strategia Ministerului Finanţelor de a se împrumuta, cât se împrumută", a spus Teodorovici.
"România nu se împrumută mai scump"
El a subliniat că România nu se împrumută mai scump decât se împrumuta şi datoria publică a scăzut faţă de decembrie 2017 "la 34,9% din PIB, dacă nu mă înşel". Ministrul a precizat că nu sunt probleme de finanţare şi că îşi doreşte un calendar foarte exact în ceea ce priveşte obiectivele pe care Guvernul doreşte să le îndeplinească în perioada următoare, pentru a fi cunoscute de piaţă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Guvernul se află în criză de...
RO e-Factura devine obligatorie pentru ONG-uri și...
Ministrul Finanțelor, Alexandru...
Adrian Nicușor Nica a fost desemnat pentru a prelua conducerea Agenției...
Autoritatea de Supraveghere...
Compania britanică Nothing...
RAR avertizează că peste 85.000...
Ciprian Tătăruşanu, fostul...
Curs valutar BNR, 1 iulie 2025.
Germania vrea să salveze...
Activele nete ale celor 248 de...
UE cere eliminarea imediată a...
Administrația Fondului pentru...
La 30 iunie 2025, rezervele valutare la Banca Naţională...
DGAF a identificat o fraudă...
Emmanuel Macron trage un semnal...
Renault ar urma să raporteze în...
Guvernul a adoptat, prin Ordonanță de Urgență, abrogarea...
ANAF informează că a identificat o fraudă de peste 1,3...
Grupul bancar spaniol BBVA a anunţat luni că va merge...
Guvernul României a adoptat...