În 2018, Ford a înregistrat un profit operaţional de şapte miliarde de dolari, în timp ce marja de profit s-a situat la 4,4%, în scădere faţă de 6,1% în 2017. Obiectivul companiei este o marjă de profit de peste 8%.
"Anul 2018 a fost mediocru după orice standarde. Da, am făcut un profit operaţional de şapte miliarde de dolari anul trecut. Dar gândiţi-vă astfel: acesta reprezintă o marjă de profit de 4,4%, aproximativ jumătate din ceea ce credem că este o marjă adecvată. Deci obiectivul nostru este un profit de aproape 14 miliarde de dolari", a spus Hackett în email-ul consultat de Reuters.
Oficialul Ford nu a precizat până în ce perioadă trebuie atinsă ţinta de profit de 14 miliarde de dolari.
De asemenea, Hackett a afirmat că "este momentul să îngropăm anul 2018 într-un sicriu adânc, să ne întristăm de ceea ce ar fi putut fi şi să ne concentrăm pe îndeplinirea, ba chiar depăşirea planului pe 2019".
Compania ar putea înregistra în 2019 o îmbunătăţire a câştigurilor şi veniturilor, pe fondul stabilizării vânzărilor în industria auto globală, a anunţat recent Ford, fără a oferi cifre exacte.
Citește și: Airbus amenință că pleacă din Marea Britanie din cauza nebuniei BREXIT
Reorganizare
Luna aceasta, Ford a anunţat că va elimina "mai multe mii" de locuri de muncă, va ieşi de pe pieţele neprofitabile şi va înceta să mai producă vehicule care îi provoacă pierderi, precum C-Max, totul în conformitate cu un plan de relansare al cărui obiectiv este atingerea unei marje operaţionale de 6% în Europa.
În prezent, al doilea mare producător auto american este presat să îşi restructureze operaţiunile din Europa, după ce rivalul său General Motors a reuşit să îşi majoreze profiturile după vânzarea mărcilor sale europene Opel şi Vauxhall către grupul francez PSA.
Ford a precizat că va încerca să iasă de pe segmentul multivan, va înceta să mai producă transmisii automate la Bordeaux (Franţa), îşi va revizui operaţiunile din Rusia şi va uni cartierele generale ale Ford UK şi Ford Credit la Dunton, Essex, Marea Britanie.
Ford Motor are aproximativ 197.000 de angajaţi şi 67 de fabrici în întreaga lume. Al doilea mare producător auto din SUA, Ford este prezent şi pe piaţa din România.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...