Schimbare majoră în Codul fiscal: Dispar o serie de obligații
Se taie contribuții! Guvernul elimină o parte din taxele...
Concluzia lor: o greutate la naștere mai mică de 2500 de grame poate fi considerată factor independent de risc în dezvoltarea unei forme grave de covid-19. De ce? Pentru că, au explicat specialiștii spanioli, o naștere prematură presupune și o dezvoltare insuficientă a plămânilor.
Această patologie este finalul logic al unui șir de factori, ce începe cu insuficiența placentară, ducând la o scădere persistentă a aportului de oxigen și substanțe nutritive către făt. Mai târziu, acest lucru provoacă tulburări ale alveolarizării pulmonare și ale creșterii vasculare, care, la maturitate, poate duce la o formă severă de COVID. Se știe că bebelușii prematuri au adesea probleme cu sistemul cardiovascular și tensiunea arterială crescută.
Oamenii de știință spanioli au studiat cazurile a 397 de pacienți ai spitalului universitar. 98 dintre aceștia, sau 24,7%, au fost trimiși acasă după o scurtă internare de câteva zile, 299 (75,3%) au fost spitalizați. Dintre aceștia, 60 (20%) au fost transferați, la un moment dat, în secțiile de terapie intensivă, iar 25 au avut nevoie de ventilație mecanică. S-a constatat că dintre pacienții de la ATI, cei mai mulți au cântărit la naștere mai puțin de 2500 de grame.
Mergând mai departe cu verificările, experții s-au folosit de un sondaj online de opinie, la care au participat 1.822 de persoane. Întrebările au fost trimise pe e-mail și rețele sociale. Răspunsurile primite au confirma ipoteza oamenilor de știință. Adică, o greutate mică la naștere constituie un factor independent de risc pentru dezvoltarea, la maturitate, a unei forme severe de covid-19.
Citește și Coronavirus: Ce PERICOL prezintă ASIMPTOMATICII
Specialiștii spanioli au arătat, de asemenea, că, din moment ce greutatea la naștere reprezintă o informație universală pentru orice individ din orice țară a lumii, acest factor poate fi folosit în prognozarea evoluției covid-19 la persoanele infectate cu noul coronavirus.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Se taie contribuții! Guvernul elimină o parte din taxele...
TikTok a început o amplă...
Wall Street încheie săptămâna...
Companiile de stat intră în...
Veniturile Rusiei din...
UE, în așteptarea unei...
Curs valutar BNR, 11 iulie 2025.
Ford anunţă un program de concedieri voluntare la uzina...
În timp ce România se chinuie...
Piețele financiare au fost...
Câştigul salarial mediu brut în România a scăzut cu...
Sindicaliştii din ANAR protestează, vineri, în faţa...
Ministrul Muncii, Florin...
Ministerul Finanţelor, nou...
UE schimbă strategia: plafon...
Andrei Caramitru trage un...
Infinexa a deschis procedura de faliment pentru compania Blue Air Aviation,...
Consiliul Concurenţei...
Firmele cu afaceri peste 1...
Executivul condus de Ilie...
Piața imobiliară crește cu...