Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Concluzia lor: o greutate la naștere mai mică de 2500 de grame poate fi considerată factor independent de risc în dezvoltarea unei forme grave de covid-19. De ce? Pentru că, au explicat specialiștii spanioli, o naștere prematură presupune și o dezvoltare insuficientă a plămânilor.
Această patologie este finalul logic al unui șir de factori, ce începe cu insuficiența placentară, ducând la o scădere persistentă a aportului de oxigen și substanțe nutritive către făt. Mai târziu, acest lucru provoacă tulburări ale alveolarizării pulmonare și ale creșterii vasculare, care, la maturitate, poate duce la o formă severă de COVID. Se știe că bebelușii prematuri au adesea probleme cu sistemul cardiovascular și tensiunea arterială crescută.
Oamenii de știință spanioli au studiat cazurile a 397 de pacienți ai spitalului universitar. 98 dintre aceștia, sau 24,7%, au fost trimiși acasă după o scurtă internare de câteva zile, 299 (75,3%) au fost spitalizați. Dintre aceștia, 60 (20%) au fost transferați, la un moment dat, în secțiile de terapie intensivă, iar 25 au avut nevoie de ventilație mecanică. S-a constatat că dintre pacienții de la ATI, cei mai mulți au cântărit la naștere mai puțin de 2500 de grame.
Mergând mai departe cu verificările, experții s-au folosit de un sondaj online de opinie, la care au participat 1.822 de persoane. Întrebările au fost trimise pe e-mail și rețele sociale. Răspunsurile primite au confirma ipoteza oamenilor de știință. Adică, o greutate mică la naștere constituie un factor independent de risc pentru dezvoltarea, la maturitate, a unei forme severe de covid-19.
Citește și Coronavirus: Ce PERICOL prezintă ASIMPTOMATICII
Specialiștii spanioli au arătat, de asemenea, că, din moment ce greutatea la naștere reprezintă o informație universală pentru orice individ din orice țară a lumii, acest factor poate fi folosit în prognozarea evoluției covid-19 la persoanele infectate cu noul coronavirus.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...