Fost consilier economic al lui Putin: Un embargo TOTAL pe petrol va OPRI războiul într-o lună. Rusia, forțată să ia măsuri ”Nu s-a mai întâmplat din anii 1990”
Autor: Ciprian Dumitrache
Data publicării:
Preţul petrolului şi al grâului a început să scadă, bursele încep să-şi revină / Foto: Pexels.com
Preţul petrolului şi al grâului a început să scadă, bursele încep să-şi revină / Foto: Pexels.com
Guvernul Putin nu ar mai avea resursele necesare pentru a finanța cheltuielile militare.

Andrei Illarionov, un fost consilier economic șef al președintelui rus Vladimir Putin, a declarat pentru CNN de ce crede că un embargo complet asupra petrolului rus va pune capăt rapid războiului.

Dacă țările occidentale impun un ”embargo real” asupra exporturilor de petrol și gaze din Rusia, operațiunile rusești în Ucraina ar putea fi suspendate într-o lună sau două, a spus el.

”Cred că este un instrument non-militar foarte important pentru a influența procesul decizional al Kremlinului”, a declarat Illarionov pentru CNN.

”În prezent, veniturile directe din exporturile de petrol și gaze din Rusia reprezintă aproximativ 40% din toate veniturile bugetului rus, iar ținând cont de veniturile indirecte, acestea reprezintă aproape 60% din toate veniturile bugetului federal”, a spus el.

Illarionov a explicat apoi condițiile necesare pentru a crea o presiune economică suficientă pentru a opri operațiunile Rusiei în Ucraina.

”Presupunând că aceste venituri vor fi reduse semnificativ din cauza introducerii unui embargo complet asupra exporturilor de energie din Rusia, înțelegem că embargoul nu poate fi complet complet, pentru că avem China, poate câțiva consumatori mai mici, însă, va afecta principalele mase de importatori de resurse energetice din Rusia”, a spus el.

”Și dacă presupunem că Rusia nu are în prezent acces pe piața de credit din cauza sancțiunilor și dacă presupunem că rezervele de aur și de valută ale Băncii Centrale a Rusiei sunt înghețate, guvernul rus, guvernul lui Putin nu va avea resurse pentru finanțarea costurilor”, a spus el.

Illarionov a menționat că toate aceste costuri vor trebui „reduse cu 40-50%”, ceea ce nu s-a mai întâmplat din anii 1990.

Citește mai departe pe Radio DCNews

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Vânzarea terenurilor extravilane. Se schimbă regulile

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Şomajul rămâne la un nivel îngrijorător în Franţa

Veştile nu sunt bune pentru cea de-a doua mare economie...

Date de ultimă oră privind cifra de afaceri din industrie

Informațiile vin de la Institutul Național de Statistică. 

Orezul va deveni mai scump, pe fondul fenomenelor meteo

Diferite probleme care țin, în mare parte, de fenomene...

Naf Naf a primit trei oferte de preluare

Trei oferte de preluare sunt pe masă pentru...

Firme care-i ajută pe angajați să demisioneze

Pentru câteva sute de euro, firmele informează...

Lucrările la magistrala de metrou M6 avansează - Video

Lucrările la Magistrala 6 de metrou, care va face...


pixel