Fostul CEO al Microsoft, mai bogat decât Bill Gates
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Steve Ballmer / FOTO: Wikipedia
Steve Ballmer / FOTO: Wikipedia
A fost printre primii angajați ai Microsoft în 1980, apoi i-a fost șef 2000 până în 2014, pentru ca acum să devină al șaselea cel mai bogat om din lume, potrivit clasamentului miliardarilor realizat de Bloomberg.

Fostul elev și-a depășit maestru. Printre primii angajați ai Microsoft în 1980, până când a devenit CEO al gigantului IT din 2000 până în 2014, Steve Ballmer este acum deținătorul unei averi mai mari decât cea a cofondatorul companiei americane Bill Gates. Potrivit Bloomberg Billionaires Index, omul de afaceri în vârstă de 68 de ani este acum a șasea cea mai bogată persoană de pe planetă, cu o avere estimată la 157,2 miliarde de dolari (146,1 miliarde de euro, depășindu-l pe Bill Gates cu cele 156,7 miliarde (145,6 miliarde de euro) ale sale. O premieră. 

O asemenea răsturnare este consecința directă a stării excelente de sănătate financiară a Microsoft, ale cărei acțiuni de pe Wall Street au crescut cu 22% de la începutul anului. Firma din Redmond (statul Washington) culege beneficiile investițiilor făcute în inteligența artificială, prin parteneriatul său cu OpenAI, creatorul ChatGPT. O creștere care umflă averea lui Steve Ballmer, formată din peste 90% din acțiunile Microsoft, potrivit Bloomberg.

Proprietarul echipei NBA

La rândul său, Bill Gates și-a diversificat și mai mult portofoliul de investiții și, prin urmare, averea. Care însă se reduce încetul cu încetul, cu donații de miliarde de dolari către fundația sa filantropică, Fundația Bill și Melinda Gates, creată împreună cu fosta sa soție Melinda French Gates. De când au creat fundația în urmă cu mai bine de douăzeci de ani, Bill Gates și fosta lui soție au donat aproape 60 de miliarde de dolari din averea lor personală, relatează Bloomberg. Steve Ballmer deține și el o companie de investiții filantropică, Ballmer Group, dar mult mai mică.

Fostul angajat Microsoft s-a pensionat în 2014, după 14 ani la conducerea gigantului IT, devenind cel mai mare acționar al companiei în același an. Tot în 2014, a cumpărat franciza de baschet Los Angeles Clippers din NBA pentru 2 miliarde de dolari. El rămâne proprietarul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

20 mld. euro pentru agricultura românească, până în 2027

Europarlamentarul Daniel Buda, vicepreședinte al...

Grecia, NU! Spania, NU! Dar de ce Norvegia?

În nordul continentului european, țări precum Norvegia...

Benzina și motorina s-au ieftinit în prima zi din weekend

Fără o direcție clar conturată. Cam așa a evoluat...

WhatsApp nu va mai funcționa pe aceste 35 de smartphone-uri

Anul acesta, nu mai puțin de 35 de smartphone-uri vor...

Bursa de la București încheie săptămâna cu optimism

Titlurile Băncii Transilvania, cele mai tranzacționate. 

Prețul aurului atinge cel mai ridicat nivel din ultima lună

Prețul aurului a urcat vineri la cel mai ridicat nivel...

În Portugalia, avantaje fiscale pentru străini

Noul guvern de dreapta al Portugaliei caută o formulă...

Guvernul cancelarului Olaf Scholz evită o gravă criză

A fost la un pas, dar a scăpat. Grație unui acord cu...

Şedinţă de politică monetară BNR. Decizie privind dobânda

Banca Naţională are programată, pentru astăzi, o...


pixel