România crește capacitatea de stocare a energiei verzi. Ce înseamnă acest lucru
România înregistrează progrese...
Consiliul, care îi include pe guvernatorul Băncii Centrale şi pe ministrul de Finanţe, le-a acordat un an băncilor care operează pe piaţa franceză să-şi construiască un aşa - numit amortizor anticiclic al rezervei financiare (buffer) de 0,5% din activele riscante din Franţa.
În urma acestei noi cerinţe, băncile franceze nu vor accesa pieţele pentru a-şi majora capitalul, au declarat, pentru Reuters, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.
Deja în iunie Consiliul pentru stabilitate financiară a impus un aşa - numit amortizor anticiclic de capital de 0,25% din activele riscante ale băncilor din Franţa. În ultimii ani, datoriile corporaţiilor franceze au atins un nivel record, deoarece accesul la finanţare a fost facil. În mod repetat, guvernatorul Băncii Centrale a Franţei, Francois Villeroy de Galhau, a avertizat că, dacă ritmul acordării împrumuturilor nu va încetini, Consiliul va lua în calcul restricţionarea creditării.
Citește și: Societe Generale a renunțat la activele din Republica Moldova
Dar cererea pentru credite nu arată niciun semn de încetinire în rândul companiilor franceze, creşterea împrumuturilor bancare acordate firmelor non-financiare depăşind 6% în ianuarie, conform datelor Băncii Centrale a Franţei.
Este una dintre cele mai rapide creşteri ale creditării din zona euro şi chiar mai rapidă decât avansul economiei, care ar urma să se situeze la 1,4% anul acesta, potrivit prognozei Băncii Centrale a Franţei.
Ca rezultat, pe segmentul corporate, datoriile au urcat la 74% din PIB, în timp ce la nivelul gospodăriilor, pe fondul majorării creditelor ipotecare acordate de bănci, datoriile au crescut la 59% din PIB.
Citește și:Raiffeisen, pusă pe gânduri de OUG 114: ”Reevaluăm România!”
Credit Agricole este prezentă şi pe piaţa din România sub forma unei bănci de retail care oferă produse şi servicii financiare persoanelor fizice, întreprinderilor mici şi mijlocii, precum şi societăţilor de mari dimensiuni
Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare, are 154.000 de angajaţi şi 32 de milioane de clienţi în întreaga lume. În România, BRD - Groupe Societe Generale este cea de-a doua bancă după totalul activelor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
România înregistrează progrese...
Președintele Franței, Emmanuel...
Președintele Rezervei Federale...
Pentru prima dată în lume,...
Economia Germaniei a intrat...
Producţia de gaze a scăzut cu...
UBS avertizează asupra...
Instituția financiară austriacă...
China reduce ritmul scăderii...
Trump ar putea renunța în...
Există două situații concrete...
Atenționare de călătorie:...
Președintele interimar Ilie...
Reacţia autorităţilor din China...
Bursa de Valori București...
Astăzi îți atragem atenția...
Plenul Consiliului Superior al...
Criză de forță de muncă în...
O mișcare anticipată de analiști.
Cursul valutar de joi, 17...
Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor...
Având în vedere încălzirea...