Acordul, care va combina al treilea şi al patrulea mare jucător pe piaţa americană de telecomunicaţii, va stimula dezvoltarea tehnologiei 5G, consideră analiştii. Companiile au fost de acord ca Sprint să renunţe la afacerea sa cu cartele preplătite în vederea obţinerii aprobării pentru fuziune.
Directorul general al T-Mobile, John Legere, care va conduce entitatea combinată, a afirmat că în urma tranzacţiei consumatorii vor beneficia de reţea 5G la preţuri mai scăzute şi de o calitate mai bună. De asemenea, vor fi create mii de locuri de muncă iar economiile realizate de cele două companii sunt evaluate la 43 de miliarde de dolari.
T-Mobile, cu aproximativ 80 de milioane de clienţi, speră ca în urma tranzacţiei să concureze mai bine cu rivalele mai mari, Verizon Communications şi AT&T Inc. Sprint are aproximativ 55 de milioane de clienţi. Acordul vine după ce Huawei Technologies a fost pus pe lista firmelor considerate "riscante" de către Washington iar autorităţile americane vor să stimuleze dezvoltarea 5G, un domeniu în care SUA este în urma Chinei.
Citește și Fuziune gigant, blocată de un miliardar. Care sunt argumentele
Deutsche Telekom AG este cea mai mare companie europeană de telecomunicaţii, cu operaţiuni în mai multe ţări din Europa Centrală şi de Est, inclusiv în România. Grupul controlează 40% din acţiunile Hellenic Telecommunications Organization (OTE), care, la rândul său, deţine 54,01% din Telekom România. La jumătatea lunii august 2014, Romtelecom şi Cosmote România au anunţat că vor fi reprezentate comercial prin intermediul brandului Telekom România, iar produsele şi serviciile vor fi oferite sub brandul 'T'.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Agenția Națională de...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Greenpeace România a câștigat...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...
Decizia adoptată în ședința de...
Documentul a fost parafat la Budapesta de Zsolt Hernadi,...