Florin Barbu: Să lăsăm stadioanele, România are nevoie de investiții care aduc bani
România ar trebui să renunţe la...
Miniştrii de externe din G7, prezidat în acest an de Germania, "au salutat activitatea de investigare şi de colectare a probelor de desfăşurare, inclusiv de către procurorul Curţii Penale Internaţionale" în Ucraina.
"Cei care comit crime de război, inclusiv prin utilizarea la întâmplare a armelor împotriva civililor, vor trebui traşi la răspundere", au subliniat miniştrii de externe ai ţărilor G7 - Germania, Franţa, Italia, SUA, Japonia, Canada şi Italia - în acest comunicat.
Procurorul Curţii Penale Internaţionale (CPI), care anchetează acuzaţiile de crime de război în Ucraina, s-a deplasat miercuri în această ţară şi a discutat prin videoconferinţă cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.
Procurorul CPI a deschis la 3 martie o anchetă asupra situaţiei în Ucraina, după ce a primit undă verde de la peste 40 de state semnatare ale statutului CPI.
CPI, care îşi are sediul la Haga, a fost creată în 2002 pentru a judeca persoane urmărite în special pentru crime de război, crime împotriva umanităţii şi acte de genocid.
În acelaşi timp, Curtea Internaţională de Justiţie (CIJ), cu sediul la Haga, la fel ca CPI, şi care este cea mai înalta instanţă a ONU, a ordonat miercuri Rusiei să înceteze fără întârziere ofensiva în Ucraina.
În declaraţia lor, miniştrii din G7 cer Rusiei "să se conformeze" acestei dispoziţii.
Kremlinul a respins joi această decizie a CIJ. Dar chiar dacă hotărârile CIJ sunt obligatorii şi nu pot fi contestate în instanţă, Curtea - care îşi fundamentează concluziile în principal în baza tratatelor şi convenţiilor - nu dispune de nicio modalitate pentru a face ca acestea să fie respectate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
România ar trebui să renunţe la...
BET continuă tendința...
O companie americană închide în...
Deficitul bugetar a ajuns la 1,7% din PIB, nivelul...
Dolarul s-a apreciat luni în...
Musk anunţă că lansează un...
Banca Națională a României a...
Liberalizarea prețului la...
Guvernul României ia măsurile...
Guvernul lansează aplicația...
Dobânzile pe piața interbancară...
AUR depășește 40% în intenția...
Arabia Saudită majorează prețurile la țiței pentru toate...
Statul ar urma să încaseze...
România a evitat până acum...
⦁ Românii aleg des produse...
BNS cere partidelor politice să...
NEVERSEA SRL, organizatorul...
Banca Națională a României...