Gabriel Avramescu, prim-vicepreşedinte ASF, despre soluțiile pentru promovarea asigurărilor în zona rurală
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Gabriel Avramerscu, prim-vicepreședinte ASF
Gabriel Avramerscu, prim-vicepreședinte ASF
EXCLUSIV
Gabriel Avramescu, prim-videpreședinte ASF, a fost invitat și a participat la conferința "Quo Vadis 2024 !" - Ediția a VI-a,”Provocări în Educația financiară din România!”.

În cadrul dezbaterii, Gabriel Avramescu, prim-vicepreşedinte ASF, a subliniat importanța rolului statului și necesitatea unei colaborări eficiente pentru promovarea asigurărilor împotriva dezastrelor. Dezbaterile au scos în evidență provocările actuale legate de gradul scăzut de acoperire asigurătorie, în special în zonele rurale.

Reprezentantul ASF a subliniat că educația financiară trebuie să devină o prioritate, având în vedere rolul complementar al statului în sprijinirea populației. Experiența sa anterioară ca prefect și președinte al unui Comitet Județean pentru Situații de Urgență a evidențiat nevoia de informare în special în zonele rurale, unde asigurările împotriva dezastrelor nu sunt suficient de cunoscute.

Gabriel Avramescu, după ce s-a adus în discuție o campanie împreună cu PAID pentru promovarea asigurărilor și posibilitatea de a organiza întâlniri cu autoritățile locale și Uniunea Națională a Consiliilor Județene pentru a transmite mesajul comunităților, a evidențiat că parteneriatele cu autoritățile locale și sprijinul primăriilor sunt cruciale pentru a încuraja cetățenii să înțeleagă importanța asigurărilor în protejarea proprietăților lor.

Nicoleta Radu, directorul general PAID România, a menționat că modificările recente ale Legii 260 permit distribuirea polițelor de asigurare obligatorie atât prin societățile de asigurare, cât și prin instituțiile publice locale și a subliniat necesitatea găsirii unor căi fezabile pentru implementare și discuții ulterioare privind modul de punere în aplicare.

Vicepreședintele ASF, în acest context, a propus implicarea autorităților locale în colectarea contribuțiilor pentru asigurări, astfel încât plata să fie asociată cu impozitul pe locuință. Aceasta ar putea contribui la creșterea gradului de cuprindere a asigurărilor împotriva dezastrelor.

Dezbaterea a pus în lumină necesitatea unei abordări comprehensive, incluzând educație financiară și implicarea autorităților locale pentru a spori gradul de conștientizare și protecție a populației împotriva dezastrelor.

Mai multe detaliii puteți afla din dezbaterea de mai jos.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Boom-ul inteligenței artificiale nu se dezminte. Analiză

La bursă, acțiunile din sectorul inteligenței...

Ceasul de 10.000 de euro care a făcut furori la Cannes

La deschiderea Festivalului de Film de la Cannes,...

Câți bugetari numără România. Numărul lor a scăzut

Numărul lor a scăzut în februarie și, iată, s-a mai...

Care sunt cele mai mari companii listate la bursa olandeză

Printre multele altele, Țările de Jos sunt cunoscute...

Schimbări pe WhatsApp: Ce se va întâmpla în luna iunie

Care sunt surprizele lunii iunie. Un detaliu: multă...

Incendiile care au aprins prețul petrolului

Cursul petrolului a încheiat în creștere ultima sesiune...

De ce cumpără SUA milioane de barili de petrol. Analiză

Procedând ca atare, Statele Unite rezolvă, practic, două...

Vânzarea terenurilor extravilane. Se schimbă regulile

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Şomajul rămâne la un nivel îngrijorător în Franţa

Veştile nu sunt bune pentru cea de-a doua mare economie...


pixel