Compania este Nova Power and Gas care, potrivit descrierii postate pe site-ul ei oficial, și-a propus să demonstreze că ”o companie antreprenorială poate deveni un jucător important în piața de energie, cu ofertă corectă și transparentă, simplificare, agilitate și determinare.
Viziunea noastră pe termen lung este o Românie care plătește atât cât trebuie să plătească pentru energie electrica si gaze naturale. Suntem printre puținii furnizori din România care dețin capacități proprii de producție de energie verde.
Credem într-un viitor în care sursele de energie principale vor fi cele regenarabile și investim în continuare în noi capacități de producție”, se subliniază pe site-ul firmei. Nova este parte din grupul E-INFRA, cu capital 100% românesc, alături de Electrogrup, Direct One, Netcity.
Oferta în discuție este denumită Nova 25 Flex și propune un preț al gazelor naturale de 200 lei/MWh, la care se adaugă, firește, tarifele de rețea și taxele aferente. Spre comparație, E.ON oferă un preț de 500 de lei doar pentru prețul gazelor marfă, după cum precizează Economica.net.
Citește și Plafonarea prețurilor la alimente. Dragoș Frumosu: O să ajungem să mâncăm doar din import
Potrivit draftului de contract, “prețul de contract, pentru fiecare loc de consum, este constituit astfel: prețul gazelor naturale , cost de transport și tarif de distribuție precum şi orice alte taxe prevăzute de legislația în vigoare.
Prețul gazelor naturale se poate modifica ca urmare a variației prețurilor de achiziție din piața angro și a costurilor specifice care au stat la baza stabilirii prețului gazelor naturale, ca urmare a variației PZU de minim +/-10%, inclusiv alte modificări ale metodologiei de calcul cu privire la achiziție.
Orice modificare a prețului gazelor naturale se va face cu notificarea Clientului nu mai târziu de sfârșitul primei perioade de facturare care urmează intrării în vigoare a majorării, fără a fi nevoie de încheierea unui act adițional, Furnizorul notificând Clientul în baza unei notificări transmise prin intermediul facturii, e-mail, SMS sau notificare scrisă, anexată facturii. Clientul are dreptul de a denunța unilateral, în mod gratuit, contractul, în cazul în care nu acceptă noile condiții”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Un studiu publicat de Banca...
Guvernul României urmează să...
Agenția Națională pentru...
Ministerul Dezvoltării,...
Larry Fink, CEO al companiei de...
Curs valutar, 22 ianuarie 2025.
Președinta Comisiei Europene,...
China a stabilit un nou record...
Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...
Ilie Bolojan a anunţat planul...
Bursele și moneda Chinei sub...
Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...
Revolut lansează o nouă...
Dolarul crește ușor pe fondul...
Agenția Națională de...
Alegerea lui Donald Trump în...
Statele Unite vor impune taxe...
România a primit un semnal...
Presa din Coreea de Nord a relatat despre ceremonia de...
Rusia a capturat două dintre...
Comisia Europeană a lansat, pe...