General Motors suspendă temporar reclamele pe Twitter

Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Decizie adoptată dup ce Musk a cumpărat Twitter
Decizie adoptată dup ce Musk a cumpărat Twitter
Constructorul auto General Motors a anunțat că va înceta, pentru o perioadă, să mai plătească pentru reclamele ce apar pe rețeaua socială Twitter, devenind astfel primul mare jucător pe acest segment care pune sub semnul întrebării prezența sa pe platformă după ce Elon Musk a cumpărat compania.

"Suntem în discuții cu Twitter pentru a înțelege direcția platformei cu noul ei proprietar la cârmă", a precizat constructorul auto într-un mesaj trimis către AFP.

"Așa cum este normal în timpul unei schimbări majore pe o platformă media, am suspendat temporar publicitatea plătită", a adăugat General Motors. 

GM va continua, totuși, să răspundă întrebărilor clienților pe contul său oficial de Twitter. Compania este un concurent direct al Tesla, condusă tot de Elon Musk.

Dar, în general, agenții de publicitate evită să fie asociați cu conținuturi neconsensuale. Cu toate acestea, noul proprietar al Twitter se prezintă ca un apărător înfocat al libertății de exprimare, ceea ce îi face pe susținătorii unei moderări puternice a conținutului să se teamă de o reapariție a discursului instigator la ură sau a dezinformării.

Elon Musk a încercat să îi liniștească pe agenții de publicitate, afirmând joi că dorește să permită exprimarea tuturor opiniilor pe site, fără a-l transforma într-o platformă "infernală" în care totul ar fi permis.

El a anunțat apoi, vineri, că intenționează să doteze platforma cu un "consiliu de moderare a conținutului cu puncte de vedere foarte diverse", fără a da deocamdată alte detalii.

Citește și Cu Twitter, influența lui Elon Musk capătă dimensiuni fără precedent

Elon Musk a revoluționat industria auto, a cucerit spațiul și poate zgudui piețele cu doar câteva cuvinte scrise pe rețelele sociale. Dar, preluând controlul asupra Twitter, excentricul antreprenor a dobândit o influență fără precedent.

"El nu mai este doar un om care își împărtășește părerea despre un instrument de comunicare, ci îl deține și acum poate stabili regulile de utilizare", a comentat Jeffrey Winters, expert la Universitatea Northwestern din SUA. În opinia lui, folosindu-și averea pentru a pune mâna pe o platformă atât de importantă, "el s-a propulsat, practic, în dezbaterile politice ale lumii".

Constelație de voci

Întrebarea este acum ce va face în continuare cu Twitter, începând cu readucerea sau nu a fostului președinte american Donald Trump pe rețeaua de socializare. Fără să dea socoteală nimănui, "el va modela constelația de voci care se vor putea exprima pe Twitter", estimează expertul, citat de AFP.

Elon Musk reprezintă oligarhul tipic, o persoană a cărei bogăție îi conferă o putere socială și politică pe care niciun cetățean obișnuit nu o poate revendica, subliniază Joffrey Winters.

Oracolul

Venind în completare, Nicholas Colas, de la firma de cercetare DataTreck, amintește că, în lumea afacerilor, reputația de inovator a lui Elon Musk este bine conturată. "Merge în direcții pe care nimeni altcineva nu îndrăznește să pășească și creează produse complet noi care se dovedesc foarte eficiente și utile", spune analistul. 

Musk nu a inventat mașina electrică, dar, cu Tesla, "a demonstrat că este posibil ca astfel de vehicule să fie produse la scară largă. Împreună cu SpaceX, a dezvoltat sateliți de internet și rachete reutilizabile, "tehnologii care au fost promise de mult timp, dar care nu au mai apărut".

Din acest punct de vedere, el poate fi comparat cu prolificul inventator Thomas Edison sau cu miticul șef al Apple, Steve Jobs, susține Nicholas Colas. Citește mai departe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

ANAF introduce formularul 397. Cine depune și de când

Operatorii de platforme digitale care intermediază...

Bursa / sursa foto: Freepik.com
Tineri oameni de afaceri / Foto: Freepik
Prăbușire istorică a piețelor
Criptomonede

Trump lovește și în Bitcoin! Criptomonedele în cădere liberă

Bitcoin scade sub 83.000 de dolari, pe fondul temerilor...

Donald Trump creează o fisură adângă în rândul republicanilor
Mihai Daraban și premierul Dr. Ralph Gonsalves
BVB / FOTO: Pagina de Facebook a BVB
Bani / Foto: DCBusiness
Sebastian Burduja / FOTO: gov.ro
Bună dimineața!
Negocieri / FOTO: Freepik
Guvern sediu2
Siemens / FOTO: Wikipedia
Capitoliu - Senat / FOTO: Wikipedia
China / FOTO: Freepik

China, retrogradată de agenția Fitch. Care sunt implicațiile

Retrogradarea Chinei survine la o zi după ce Statele...

Foto: Freepik.com

UE decide, pe 9 aprilie, măsurile la tarifele impuse de SUA

Săptămâna viitoare, UE va decide cu privire la răspunsul...

Foto: Freepik.com
Calcul / FOTO: Freepik
Fabrică auto / FOTO: Freepik
Industria farmaceutică /FOTO: Freepik

Prețul medicamentelor. Analist: Va fi o lovitură dureroasă

Acțiunile companiilor din sectorul Pharma au cunoscut un...

Câmp petrolier / FOTO: Freepik
Șantierul Naval Damen Mangalia
Inquam Photos / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos
Curs valutar / Foto: DCBusiness
Tanczos Barna / Foto: gov.ro
Elon Musk / Foto: Gage Skidmore / Flickr

pixel