O nouă scădere considerabilă a prețurilor la carburanți. Cât costă un plin
Vorbim despre o ieftinire care...
Iată câteva atribute ale Generației Z, care vor schimba complet piața forței de muncă. Generația Z are nevoie de interacțiune umană la locul de muncă
Didi Chuxing a câștigat lupta cu Uber. Acum preia lumea
Deși sunt prima generație complet digitalizată, tinerii Generației Z tânjesc după interacțiune la locul de muncă. De fapt, cercetările arată că 90% dintre aceștia recunosc că își doresc să aibă parte de interacțiune cu colegii la locul de muncă. Așadar, joburile ideale trebuie să combine tehnologia cu elemente umane. De exemplu, dacă ești angajator și ai salariați din Generația Z care lucrează în totalitate de acasă, poți apela la discuții video, în locul unor conversații la telefon, scrie Forbes.
De asemenea, este bine să îți faci timp să le oferi feedback sau să îi întrebi cum evoluează proiectele la care lucrează. Toate acestea vor face minuni la nivelul productivității lor.
Această generație caută un loc de muncă cu un mediu colaborativ, prietenos și își dorește să dezvolte relații de colegialitate la job, relații care depășesc contactul online sau prin social media.
Aproape 40% dintre tinerii Generației Z au ca prioritate balanță muncă-viață atunci când aleg o companie. Dacă ești angajator și vrei să aduci un echilibru în companie, ia măsuri pentru a reduce rata de burnout a angajaților.
Iată cum poți combate burnout-ul la locul de muncă dacă ești angajator: fă periodic sondaje pentru a evalua modul în care se simt angajații tăi, oferă-le program flexibil sau posibilitatea de a munci de acasă.
Iată cum poți combate burnout-ul la locul de muncă dacă ești angajat:
deconectează-te de la tehnologie în timpul weekendului și ieși în natură;
ștergeți emailul de lucru de pe telefon personal.
Feedback-ul este absolut necesar pentru tinerii din Generatia Z. Analizele de performanță și feedback-ul se făceau înainte o dată pe an sau doar atunci când lucrurile nu mergeau bine în companie. Pentru Generația Z însă această practică nu va funcționa, în contextul în care 60% dintre tineri vor feedback săptămânal, dacă nu chiar zilnic. Acest lucru poate deveni o povară majoră pentru manageri, dacă nu își alocă timp și nu pun la punct procese din timp pentru a veni în întâmpinarea acestei nevoi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Vorbim despre o ieftinire care...
Indicele BET s-a depreciat cu...
Aramco anunță descoperiri de...
Donald Trump schimbă regulile...
Banca Națională a României a anunțat cursul leului,...
Prețul petrolului continuă să scadă pe fondul temerilor...
ANAF face un pas decisiv spre...
De la 1 aprilie 2025,...
Peste 60% dintre angajatori vor...
În același timp, guvernatorul...
Euro se întărește datorită lichidității sale.
Românii alocă, în medie, 800 de lei pentru masa şi...
Blocul Național Sindical atrage atenția asupra lipsei de...
Românii plătesc azi cea mai...