Gigantul BASF a găsit înlocuitor pentru gazul rușilor

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
BASF
BASF
După declanșarea invaziei ruse în Ucraina și mai ales după ce aprovizionarea Germaniei cu ggaz rusesc nu a mai fost prosibil prin conductele Nord Stream, marea industrie chimică a țării a fost grav afectată.

Însă, încet dar sigur această problemă se atenuează, mai ales că marile companii din domeniu au reușit să se adapteze și să găsească alternative pentru gazul rușilor.

În acest context, Cheniere Energy a anunțat marți că a încheiat un contract de vânzare și cumpărare de gaze naturale lichefiate ("GNL") pe termen lung cu BASF.

BASF a convenit să achiziționeze până la aproximativ 0,8 milioane de tone pe an de GNL de la Cheniere Marketing. Livrările vor începe la jumătatea anului 2026. 

"Suntem încântați să încheiem această relație pe termen lung cu BASF, un lider global în industria chimică", a declarat Anatol Feygin, vicepreședinte executiv și director comercial al Cheniere. "Acest SPA demonstrează rolul esențial pe care gazele naturale din SUA îl joacă în furnizarea de energie sigură, durabilă și accesibilă pe termen lung pentru Europa. Prin acest acord, susținem obiectivele unuia dintre principalii consumatori finali industriali din Europa de a asigura stabilitatea lanțului său de aprovizionare."

Citește și: Ucraina nu mai prelungește contractul pentru transportul gazelor rusești. Reacția Ungariei și variantele Austriei și Slovaciei

"Prin stabilirea propriului nostru lanț de aprovizionare cu GNL dedicat cu Cheniere, ne diversificăm portofoliul de energie și materii prime într-un moment de schimbări critice pe piața europeană a gazelor naturale, marcată de o cerere crescută și de prețuri volatile pentru GNL", a declarat Dr. Dirk Elvermann, directorul financiar al BASF. "În timp ce ne reducem dependența de combustibilii fosili pentru a ne atinge obiectivul de a avea emisii nete de CO2 zero până în 2050, acest acord va asigura o aprovizionare fiabilă cu gaze naturale în condiții competitive."

Despre Cheniere

Cheniere Energy, Inc. este principalul producător și exportator de GNL din Statele Unite. Cheniere este un furnizor de servicii complete de GNL, cu capacități care includ achiziția și transportul gazelor, lichefierea, navlosirea navelor și livrarea de GNL. Cheniere deține una dintre cele mai mari platforme de lichefiere din lume, formată din instalațiile de lichefiere Sabine Pass și Corpus Christi de pe Coasta Golfului SUA, cu o capacitate totală de producție de aproximativ 45 mtpa de GNL în exploatare și o capacitate de producție suplimentară de peste 10 mtpa în construcție. Cheniere urmărește, de asemenea, oportunități de extindere a instalațiilor de lichefiere și alte proiecte de-a lungul lanțului valoric al GNL. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Warren Buffett
Închis
Se propune comasarea alegerilor
Magazin de mobilă / Foto: Freepik

Românii nu-și mai iau casă nouă, își renovează ce au

Românii trebuie să-și expoateze din nou imaginația și...

Pompe de petrol
Bogdan Chirițoiu / Foto: Oana Pavelescu

Albania începe lupta cu turismul necontrolat

Turismul necontrolat și schimbările climatice amenință...

Fondul Proprietarea
O persoană votează cu ocazia alegerilor prezidențiale / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos
Steagul SUA / Foto: Freepik

De ce a scos Donald Trump România din programul Visa Waiver

Revocarea accesului României la programul Visa Waiver de...

SpaceX
Shein / sursa foto: Flickr.com / Focal Foto
Bursa / Foto: Freepik
Bursa de Valori București
Donald Trump
Freepik.com
Foto: Freepik.com
Foto: Freepik.com
Banca Națională a României
Apple. Foto: Freepik.com
O femeie completează un formular / Foto: Freepik
Astronaut. Foto: Freepik.com
ANAF / Foto: DCBusiness
La bancă
Portul Shanghai

pixel