Noi condiții pentru finanțări în energie regenerabilă. Vezi dacă te califici
Ministerul Energiei modifică...
Săptămâna trecută, cotaţia barilului de ţiţei Brent a atins cel mai ridicat nivel din ultimii trei ani, pe fondul ofertei restrânse şi al crizei globale de energie.
Goldman Sachs se aşteaptă ca cererea de petrol să atingă în curând nivelul de dinaintea pandemiei, de aproximativ 100 milioane de barili pe zi (bpd), pe fondul redresării consumului în Asia. În plus, analiştii băncii americane de investiţii apreciază că problemele în aprovizionarea cu gaze vor duce la creşterea generării de energie din centrale pe bază de petrol, ceea ce ar putea contribui cu cel puţin un milion bpd la cererea de ţiţei.
"Deşi nu este scenariul nostru de bază, o astfel de persistenţă ar reprezenta un risc crescând la estimarea noastră privind o cotaţie de 90 de dolari a barilului de ţiţei Brent la finalul lui 2021", se arată în raportul Goldman din 24 octombrie.
Oferta restrânsă pe plan global şi cererea solidă au dus luni dimineaţă la creşterea cotaţiei barilului de ţiţei Brent din Marea Nordului până la 86,26 dolari. La bursa New York Mercantile Exchange (Nymex), cotaţia barilului de petrol 'light sweet crude' se tranzacţiona la 84,38 dolari.
Citește și Prețul gazelor naturale. Ce au făcut alte țări Europe pentru a-și ajuta cetățenii
"Am avea nevoie de o creştere a cotaţiei barilului de ţiţei la 110 dolari pentru a atenua cererea suficient în vederea echilibrării deficitului de pe piaţă previzionat pentru primul trimestru din 2022, ţinând cont de aşteptările noastre că grupul OPEC+ (compus din Organizaţia Statelor Exportatoare de Petrol şi alţi mari producători) continuă actuala politică de creştere a producţiei lunare cu 400.000 bpd", susţin analiştii băncii americane de investiţii.
În privinţa Chinei, analiştii Goldman apreciază că: "În pofida recentelor întreruperi ale energiei şi al impactului asupra activităţii industriale, cererea de petrol va fi probabil sprijinită de trecerea la generatoare pe bază de benzină şi motoare pe benzină la camioanele LNG, precum şi de majorarea producţiei de cărbune".
Anul acesta, cotaţia barilului de petrol Brent a urcat cu este 60%, pe fondul reducerii producţiei de către grupul OPEC+ (compus din Organizaţia Statelor Exportatoare de Petrol şi alţi mari producători) şi a deficitului de cărbune şi gaze.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Ministerul Energiei modifică...
Care sunt cele mai mici și cele...
Cu susținerea Consiliului de Administrație al Băncii...
Activitatea economică din...
Analiștii Wells Fargo au...
Piețele bursiere globale s-au...
Buffett și Berkshire Hathaway,...
Acțiunile grupului Magnificent...
O tranzacție anunțată luni.
Majoritatea participanților au...
Există însă și o veste mai...
Industria prelucrării tablei...
Grupaj de știri.
Arieratele bugetului general...
Merck Germania va achiziționa...
Parlamentul României urmează să...
A locui în apropierea familiei...
Tarifele impuse de Donald Trump...
Piețele financiare se tem de un scenariu mai mult decât...
Bursa fascinează la fel de mult...
Vacanțele rimează uneori cu...
Cum să jonglezi între stilul chic și confortul la birou?...
Au fost angate o serie de negocieri.
Toyota Motor a anunțat că...
Privind dincolo de aspectele politice, China este o...
Cătălin Leonte, directorul...
Grupaj de știri.