Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Este posibil ca piețele globale să fie prea relaxate în privința riscurilor de scădere legate de războiul din Ucraina, au declarat strategii de la Goldman Sachs Group Inc., avertizând că prețurile actuale nu mai reflectă scenarii mai negative.
Recenta supraperformanță a activelor europene și inversarea creșterilor puternice ale prețului petrolului indică o relaxare semnificativă în evaluarea pieței cu privire la implicațiile globale ale invaziei, spun experții Goldman Sachs și că activele sunt acum mai vulnerabile dacă progresele în direcția unei rezolvări se dovedesc a fi efemere sau dacă aprovizionarea cu energie este perturbată mai grav.
Indicele european de referință Stoxx Europe 600 este aproape de a șterge toate pierderile suferite de la invazia Rusiei în Ucraina, la 24 februarie, în timp ce S&P 500 se tranzacționează acum mai sus decât unde a închis în ajunul atacului.
Citește și: Teama de COVID-19 revine în forță pe piețele europene. Nici un dram de optimism
Conform scenariului negativ al Goldman, o întrerupere severă a fluxurilor de gaze din Rusia ar putea rade 2,5 puncte procentuale din produsul intern brut european și 0,25 puncte din producția economică a SUA în acest an. Potrivit strategilor, o deteriorare a conflictului ar putea împinge S&P 500 la 4.059 de puncte din indice - o scădere de aproape 8% față de închiderea de joi.
Subliniind contrastul dintre piețele optimiste și riscurile generate de conflict, SUA au avertizat ieri că președintele rus Vladimir Putin ar putea merge până la amenințarea de a folosi arme nucleare dacă rezistența dură a Ucrainei la invazia Rusiei va continua. Indicele european Stoxx 600 a deschis cu puține schimbări.
Emmanuel Cau, strategul de la Barclays, este de acord cu Goldman Sachs: "Este posibil să fie nevoie de progrese mai substanțiale pentru ca mișcarea de creștere a riscului să persiste", a spus acesta și a continuat: "Chiar dacă un armistițiu ar avea loc în curând, nu este clar dacă sancțiunile impuse Rusiei vor fi ridicate imediat. Astfel, impactul negativ asupra creșterii și a inflației mai mari se va materializa în continuare."
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...