Printre erorile remediate s-a aflat inclusiv una de tip zero-day, despre care se ştie că este exploatată activ "in-the-wild".
Potrivit specialiştilor, lacunele de securitate afectează versiunile Windows, macOS şi Linux ale popularului browser.
Din analiza CyberSecurityHelp, citată de Eset, reiese că un atacator la distanţă ar putea exploata vulnerabilitatea înşelând o victimă să viziteze un site web special creat cu acest scop, declanşând eroarea type confusion, după care ar executa un cod arbitrar pe sistemul afectat. "Exploatarea cu succes a acestei vulnerabilităţi poate duce la compromiterea completă a sistemului vulnerabil", a susţine sursa citată.
5G. Suma atrasă de Spania pentru atribuirea frecvențelor
"Dincolo de vulnerabilitatea zero day, noua versiune remediază alte şapte lacune de securitate, Google enumerând în mod specific şase erori pentru remedierea cărora au contribuit şi cercetători externi. Cinci vulnerabilităţi au fost enumerate ca fiind de severitate ridicată, în timp ce una a fost clasificată ca medie. Gigantul tehnologic nu a lansat alte detalii suplimentare despre vulnerabilităţi. Aceasta este o practică obişnuită, deoarece compania îşi propune să ofere cât mai multor utilizatori şansa de a-şi actualiza browserele Chrome la cea mai nouă versiune disponibilă şi de a reduce şansele ca defectele de securitate să fie exploatate de infractorii cibernetici", menţionează blogul de securitate cibernetică.
În acest context, Centrul HKCERT (The Hong Kong Computer Emergency Response Team Coordination Centre) a clasificat vulnerabilităţile ca fiind de un risc extrem de ridicat.
Pe fondul acestor vulnerabilităţi descoperite, administratorii şi utilizatorii sunt sfătuiţi să-şi actualizeze browserele la cea mai recentă versiune (91.0.4472.164) cât mai curând posibil.
"Dacă aţi activat actualizările automate, atunci browserul dvs. ar trebui să se actualizeze singur la cea mai recentă versiune. Altfel, puteţi actualiza manual browserul dvs. Chrome (sau Chromium) accesând secţiunea "Despre Google Chrome", care poate fi găsită în "Ajutor" în bara de meniu; alte browsere nu sunt susceptibile la aceste vulnerabilităţi", subliniază experţii.
Eset a fost fondată în anul 1992 în Bratislava (Slovacia) şi se situează în topul companiilor care oferă servicii de detecţie şi analiză a conţinutul malware, fiind prezentă în peste 180 de ţări.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Ministerul Finanţelor a...
Preşedintele Statelor Unite a...
Marele club de fotbal trece la...
Analistul economic Cristian...
Cererea pentru extrem de...
Rheinmetall își transformă...
Preşedintele rus a găzduit o...
Principalul producător cubanez...
Miniștrii europeni de externe,...
Contribuabilii trebuie să...
Cazacii ruşi au un cadou pentru...
Banca Națională a publicat...
Pierderile sunt de ambele părți...
UE adoptă al 16-lea pachet de...
România a pierdut titlul de țară cu cea mai mare...
Comisia de muncă din Senat...
Analistul economic Cristian...
Camera Deputaților urmează să...
Berkshire Hathaway, compania legendarului investitor...
Janusz Bugajski, Senior Fellow...
Uniunea Europeană lansează un...
Parlamentul României analizează...
O analiză a Deutsche Bank.
Senatul dezbate un proiect de...
Rețeaua de comunicații Starlink, deținută de miliardarul...