Printre acestea se numără și Google, care a întrerupt în martie plățile în Play Store pentru cei care locuiesc în Rusia, împiedicându-i să cumpere noi aplicații sau să se aboneze la diverse altele. În luna mai, Google mai face un pas și împiedic acum pe rezidenții ruși să descarce și să actualizeze aplicațiile pe care le-au cumpărat anterior în Play Store.
După cum a observat 9to5Google, Google împiedică dezvoltatorii să lanseze actualizări ale aplicațiilor plătite către utilizatorii ruși, invocând "motive de conformitate". Deși este încă posibilă actualizarea și publicarea de aplicații gratuite în Rusia, această mișcare reprezintă un nou pas în oprirea conținutului plătit pentru ruși și rupe și mai mult legăturile financiare cu această țară.
Nici persoanele care au achiziționat anterior aplicații plătite și pe care nu le au în prezent instalate pe dispozitivul lor nu le vor mai putea descărca.
Este probabil că această decizie nu a fost ușoară pentru Google și este posibil ca firma să fi fost forțată să facă acest pas din cauza sancțiunilor impuse Rusiei. Totuși, noua politică pare draconică, având în vedere că utilizatorii afectați nu ar trebui să mai facă nicio tranzacție pentru a continua să primească un produs bine întreținut - la urma urmei, au plătit deja pentru acest privilegiu. Mișcări de acest gen arată foarte clar că rareori ești cu adevărat proprietarul produselor digitale. Cel puțin Google nu revocă cu totul accesul la aplicațiile plătite anterior, cu condiția ca acestea să fi fost deja descărcate. Clienții pot continua să își folosească aplicațiile achiziționate până când acestea nu mai funcționează din cauza lipsei de actualizări.
Giganții din tehnologie își unesc forțele pentru a scăpa de coșmarul parolelor
Google recomandă dezvoltatorilor care doresc să ofere servicii esențiale și să furnizeze informații rezidenților să își ofere în schimb aplicațiile gratuit și să elimine abonamentele "pe durata acestei pauze".
Măsura vine în urma unei directive din 10 martie, dată la care Google și-a pus în pauză sistemul de facturare în Federația Rusă. Acest lucru a împiedicat deja utilizatorii să achiziționeze noi aplicații sau să se aboneze la servicii prin intermediul Play Store. De asemenea, se presupune că abonamentele și perioadele de probă existente vor fi în continuare onorate până la următoarea sau prima plată.
Înainte de autoproclamata "operațiune specială", autoritățile ruse au reușit să constrângă Google și Apple să retragă o aplicație a importantului lider al opoziției Alexei Navalnîi înainte de alegerile din Rusia. Angajații au fost amenințați de forțele armate desfășurate în birourile locale cu pedepse în cazul în care nu acționau în conformitate cu cererile autorităților.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Analistul economic Cristian...
Miniștrii europeni de externe,...
Contribuabilii trebuie să...
Banca Națională a publicat...
Cererea pentru extrem de...
Pierderile sunt de ambele părți...
UE adoptă al 16-lea pachet de...
România a pierdut titlul de țară cu cea mai mare...
Comisia de muncă din Senat...
Analistul economic Cristian...
Camera Deputaților urmează să...
Berkshire Hathaway, compania legendarului investitor...
Janusz Bugajski, Senior Fellow...
Uniunea Europeană lansează un...
Parlamentul României analizează...
O analiză a Deutsche Bank.
Senatul dezbate un proiect de...
Rețeaua de comunicații Starlink, deținută de miliardarul...
OPEP și aliații săi se confruntă cu o dilemă delicată:...
Producătorul american de medicamente deschide un centru...
Într-o mișcare strategică complexă, Starlink a devenit...
Guvernul României urmează să...
Fabricanții europeni trimit în...
Anunțul vine după ce fondatorul...
Despre examenul scris pe care ar urma să-l susțină...
Arieratele bugetului general...