Google șterge conturi de Gmail și fotografii

Autor: Matei Ion
Data publicării:
Google șterge conturi de Gmail și fotografii
Google șterge conturi de Gmail și fotografii
Google a confirmat deja că va începe să șteargă, deși epurarea ar putea fi un termen mai potrivit, anumite conturi Google personale începând cu 1 decembrie.

Această epurare va include cam tot conținutul la care vă puteți gândi: Mesajele Gmail, bibliotecile Google Photos, programările Google Calendar și arhivele Google Docs, toate fiind afectate.

Iată tot ce trebuie să știți înainte de termenul limită din decembrie

Dacă vestea acestei măsuri de ștergere a conturilor Google inactive vă surprinde complet, vina nu poate fi pusă pe seama celor de la Google. În iulie, compania a trimis e-mailuri prin care a avertizat că aceste ștergeri de conturi vor începe în decembrie. Acele e-mailuri precizau că orice cont considerat inactiv va primi "mai multe e-mailuri de atenționare" înainte de a se lua vreo măsură.

Acum s-ar putea să credeți că ați observat o eroare de logică aici, deoarece un e-mail către un cont care nu este activ în prezent nu va fi citit, dar Google a acoperit acest aspect. E-mailurile de notificare vor fi trimise, de asemenea, la orice adresă de e-mail de recuperare înregistrată. Primele conturi care vor fi vizate, în decembrie, vor fi cele care au fost create, dar care nu au mai fost folosite efectiv de atunci.

Sunt Gmail și fotografiile în pericol?

Cu mai mult de 1,8 miliarde de utilizatori Gmail, ajungând la 2 miliarde în ceea ce privește utilizatorii Google Photos, se va număra contul tău printre cei care nu au fost confirmați ca fiind afectați? Vestea bună este că, statistic vorbind, este puțin probabil. Asta pentru că această epurare, întreprinsă din motive de securitate, potrivit Google, se aplică doar conturilor personale inactive.

Mai exact, utilizatorilor care nu s-au conectat la conturile lor Google de cel puțin doi ani. Dacă ați citit sau trimis un e-mail folosind Gmail, ați stocat ceva în Google Drive, ați descărcat o aplicație din Google Play Store, ați adăugat o fotografie în Google Photos sau chiar ați efectuat o căutare Google în timp ce erați conectat la contul Google, conținutul dvs. prețios este în siguranță. Conturile Google Business nu sunt afectate.

Conturile inactive sunt un compromis care așteaptă să se întâmple

Ruth Kricheli, un vicepreședinte al departamentului de gestionare a produselor de la Google, a explicat în luna mai actualizarea politicii privind conturile inactive. "Dacă un cont nu a fost folosit pentru o perioadă lungă de timp, este cel mai probabil să fie compromis", a spus Kricheli.

Raționamentul este că acele conturi care rămân nefolosite pentru o perioadă lungă de timp nu vor fi fost supuse unor verificări de securitate regulate, probabil nu vor avea activată autentificarea cu doi factori și ar putea folosi parole nesigure. "Analizele noastre interne arată că este de cel puțin 10 ori mai puțin probabil ca conturile abandonate să aibă configurată verificarea în doi pași decât cele active", a spus Kricheli.

Deoarece, statistic vorbind, aceste conturi abandonate sunt mai vulnerabile decât altele, riscul de compromitere este crescut. Un cont Google compromis este ca și cum ar fi câștigat la loto în ceea ce privește actorii de amenințare, oferind acces la mesaje de e-mail și documente care pot fi folosite pentru a reseta parolele conturilor, a fura identități și a acționa ca o rampă de lansare pentru activități rău intenționate în general.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Un tren trece prin fața unor blocuri / Foto: Arhivă

Ordonanța trenuleț lasă trenurile ”ca-n gară”

Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...

TikTok / Foto: EPA/ERIK S. LESSER / Agerpres
Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik
Notar / Foto: Freepik
Bani / Foto: DCBusiness
Magazin Ikea din Polinia / Foto: Google Maps

Mine antitanc la Ikea! Gafă de proporții în Polonia

Un incident bizar în Polonia a dus la demiterea unui...

Bursa / sursa foto: Freepik.com / frimufilms
Ola Kalenius / Foto: Mercedes

Șeful Mercedes cere investiții reciproce între UE și China

Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...

TikTok / sursa foto: Pexels.com / cottonbro studio

TikTok dispare din SUA. Google și Apple au șters aplicația

Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...

Microsoft ajunge pe locul trei în industria jocurilor video
Știrile dimineții / Foto: Freepik

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...

Adrian Câciu
Contabil
Flacără la aragaz / Foto: Freepik
Baterii pentru stocarea energiei / Foto: Freepik
TVA
Fabrică de imbuteliere Pepsi

Pepsi, dată în judecată în SUA de protecția consumatorului

Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...

Exploatare de litiu
Fermieri stau pe o combină agricolă / Foto: Freepik
Vaporul eCSOV

A început marea electrificare a transportului naval

Industria navală face pași importanți către un viitor...

ByteDance, compania mamă a TikTok
Stațiune de schi
FMI
Agenție BRD
Foto: Pexels.com
foto: pexels.com

pixel