Schimbări climatice. Grațiela Gavrilescu despre proiectele care nu se pot aplica
Autor: Dana Mihai
Data publicării:
Graţiela Gavrilescu, cea care a condus Ministerul Mediului
Graţiela Gavrilescu, cea care a condus Ministerul Mediului
Grațiela Gavrilescu a declarat în cadrul dezbaterii "SCHIMBĂRILE CLIMATICE ȘI IMPACTUL ÎN ECONOMIE" organizată de DC Media Group, că România a ratat un important eveniment internaţional legat de problemele de mediu. 

"Ne uităm în jurul nostru și vedem cum lumea se schimbă. Fenomenele climatice care apar în ultima perioadă de timp sunt ceva cu care nu ne-am confrunat niciodată până acum. Luna trecută, la New York, la inițiativa secretarului general al ONU, șefii de stat s-au reunit să dezbată această problemă gravă (n.r. a schimbărilor climatice) și să găsească soluții care să fie implementate în fiecare stat, indiferent de mărimea lui, de nivelul său de dezvoltare sau de puterea lui financiară. Din păcate, România a fost inexistentă la acel summit", a declarat Graţiela Gavrilescu în cadrul dezbaterii."

Fost ministru al Mediului, Graţiela Gavrilescu, s-a referit, în egală măsură, și la efectele negative concrete pe care le are faptul că preşedintele Iohannis refuză să numească miniştri pentru portofoliile vacante. 

"În urma calamităţilor de anul trecut am spus că un proiect important trebuie să fie creat cu parteneri, de către Ministerul Mediului, având ca pilon principal ANM. Este vorba despre programul RO-ADAPT să poată să fie, într-adevăr, util în România. Din păcate, de două luni de zile, contractual de finanţare nu poate fi semnat pentru că, neavând ministru, între Ministerul Mediului şi Ministerul Fondurilor Europene acest contract de finanţare nu poate să fie semnat. Iar proiectul în care noi credem şi care consider că o să fie functional pentru toţi românii este întârziat. La fel cum şi alte proiecte pe care le doream semnate, mai ales cel pe dispecerat şi pentru care toţi simţeam nevoia că trebuie să existe un alt tip de dispecerat la nivelul Ministerului Mediului şi nu numai, stagnează. Sper că vor veni şi vremuri bune.

Citește și România și schimbările climatice. Care este scenariul PESIMIST

(…) Vă rog să continuaţi toate proiectele începute, să vă gândiţi şi la altele, pentru că aveam deja multe la care ne gândeam şi, pentru că legea nescrisă a continuităţii trebuie să funcţioneze, eu vă rog ca seriozitatea de care aţi dat dovadă mereu să o continuaţi. Dar aş vrea să aveţi un ritm mult mai alert. Pentru că, din păcate, aceste două cuvinte, ‘schimbări climatice’ vor începe în fiecare zi să ne bântuie. (…) Aştept ca aceste contracte de finanţare să fie urgent semnate şi să nu fie o frână în dezvoltarea României", a declarat Graţiela Gavrilescu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum cad românii victime ale fraudelor online. Raport Revolut

Revolut prezintă primul său raport global despre...

Cât pierd companiile din cauza angajaţilor nefericiţi

Se spune că banii nu pot cumpăra fericirea, însă în...

Tranzacţie pe piaţa românească de software

Adnumus intermediază cu succes achiziția de către Eleco...

Comic Con Romexpo 2024. Explozia culturii "Pop&Geek"

Comic Con București 2024 a fost un eveniment dedicat...

Modificare a Codului Muncii, în Senat. Schimbările propuse

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Proiect pentru creşterea contribuţiei la Pilonul II

A fost depusă la Senat o propunere legislativă privind...

Cine se află în spatele mărcii de pantofi Jacques Solovière?

Jacques Soloviere. Un nume care te duce cu gândul la un...

Legea ANL a suferit schimbări majore

Legea ANL a fost recent modificată substanțial.

Ora adevărului pentru patru din cei Șapte Magnifici

Tesla, Meta, Microsoft și Alphabet își vor publica,...

Rețeaua energetică a Ucrainei, mutilată

Sectorul energetic ucrainean a fost extrem de afectat în...

2023, an record pentru încălzirea oceanelor

Potrivit raportului Copernicus, temperatura medie a...


pixel