Grecia. Pompierii români acționează în două zone separate. Ultimele informații
Autor: Antonio Grigore
Data actualizării:
Data publicării:
Foto: arhiva
Foto: arhiva
Forţele şi echipajele române de pompieri aflate în Grecia vor fi dislocate în două zone distincte - Kryftes şi Vilia, după ce, duminică, au acţionat în Attica, unde incendiul nu se mai manifestă cu flacără deschisă, iar misiunile ce le-au fost alocate sunt în principal de supraveghere, monitorizare şi lichidarea eventualelor focare izolate.

UPDATE, ora 15.30: La întoarcerea din zona Vilia, unde a avut loc întâlnirea cu reprezentanții pompierilor poloni, membrii echipei de coordonare și conducere a intervenției au observat izbucnirea unui incendiu de pădure de mare amploare.

A fost anunțată imediat autoritatea elenă, concomitent fiind trimise la fața locului toate mijloacele de interventie române din cadrul modulului.
Incendiul a afectat o suprafață semnificativă, fiind cuprinse de flăcări mai multe locuințe.

În acest moment, pompierii români acționeaza pentru localizarea și lichidarea incendiului, cu 8 autospeciale de stingere, 4 cisterne cu apă, un container multirisc, drona și autoturisme de teren.

 

"La solicitarea ofiţerului de legătură elen, forţele şi mijloacele române vor fi dislocate în două zone distincte, respectiv zona Kryftes şi zona Vilia. Opt autospeciale de stingere, trei cisterne, un camion de intervenţie cu rezervă de apă, un UTV, cinci autospeciale de primă intervenţie şi comandă, un container multirisc şi o echipă pentru monitorizare aeriană (dronă) vor fi prezente în cele două zone, pe parcursul acestei zile", informează un comunicat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

În zona Vilia va fi prezent şi asistentul medical din cadrul modulului, care cuprinde 61 de pompieri militari, cu 18 mijloace de intervenţie.

Citește și: BAAR: Şoferii din România nu vor mai fi obligaţi să prezinte Cartea Verde la intrarea în aceste țări

"Pe parcursul zilei de ieri, pompierii militari români au fost împărţiţi în trei echipe, care au acţionat în zone diferite. Locurile vizate, se aflau în zonă muntoasă, care a solicitat la maxim tehnica de intervenţie, cu rute greu accesibile. Autospecialele pentru stingerea incendiilor de pădure şi-au dovedit utilitatea, ajungând în apropierea zonelor afectate, unde pompierii români şi eleni au intervenit pentru localizarea şi lichidarea focarelor ascunse, rămase în urma incendiilor devastatoare", arată sursa citată.

De asemenea, de un sprijin real s-a dovedit a fi drona pompierilor militari români, care a survolat zona şi a dat posibilitatea identificării exacte a locurilor vulnerabile.

"Misiunile pompierilor români s-au încheiat noaptea târziu, când aceştia au revenit la bază", precizează IGSU. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...

”Se vor închide toate aprozarele!” Un strigăt de neputință

O spune patronul unui mic astfel de magazin, un...


pixel