ANAF anunţă o nouă obligaţie fiscală pentru contribuabilii mici, de la 1 ianuarie 2025
Începând cu data de 01 ianuarie...
În această fotografie, publicată şi în presa opoziţiei, premierul conservator, în ţinută de ciclist, a pozat duminica pe o potecă de pe muntele Parnas, unul dintre cei trei munţi care înconjoară bazinul Atenei, la 45 de km de centrul oraşului, unde s-a dus cu soţia sa să se plimbe cu bicicletele pentru teren accidentat.
Exerciţiul fizic se numără printre motivele admise pentru ieşirea din casă, conform măsurilor stricte impuse în Grecia pentru stăvilirea celui de-al doilea val al pandemiei de coronavirus, însă mişcarea fizică trebuie să se facă în vecinătatea imediată a locuinţei. Orice încălcare este pasibilă de o amendă de 300 de euro.
În parlament, joi seara, principalul partid de opoziţie Syriza (de stânga) l-a acuzat pe premier că "încalcă lockdown-ul fără măsuri de protecţie", amintind totodată de "responsabilitatea individuală" a cetăţenilor de a respecta distanţa fizică şi măsurile de izolare. "Vă comportaţi ca şi cum aţi trăi într-o altă lume. (Ca şi cum) nu sunteţi un guvern de la Atena, ci de la Versailles", a declarat fostul premier grec Alexis Tsipras, liderul Syriza. El l-a acuzat pe Mitsotakis de "lipsă de empatie faţă de cetăţenii care nu sunt autorizaţi să se deplaseze" departe de domiciliul lor.
Citește și Chinezii aplaudă și se bucură. Misiune îndeplinită cu succes VIDEO
Întrebat joi cu privire la acest subiect, purtătorul de cuvânt al guvernului grec, Stelios Petsas, a răspuns că muntele Parnas se află în Departamentul Attica, "regiunea Atenei", dând de înţeles că cetăţenii pot să se deplaseze dincolo de proximitatea imediată a domiciliului lor. "Premierul a subliniat nevoia de flexibilitate în timpul acestui al doilea lockdown, pentru persoanele care fac sport", a precizat el.
Într-o aparentă ripostă, o invitaţie la "o plimbare ciclistă la Muntele Parnas" a fost lansată pe Facebook pentru 5 decembrie, reunind deja 4.300 de participanţi. Grecia a prelungit joi pentru a doua oară carantina naţională, până pe 14 decembrie. Impus pe 7 noiembrie, acest al doilea lockdown a dus, după cel din primăvară, la o nouă încetinire a economiei Greciei. Pe lângă ajutoarele considerate insuficiente de cetăţenii afectaţi de lockdown, guvernul este criticat şi pentru interzicerea oricărei adunări publice.
O manifestaţie organizată pe 17 noiembrie, pentru comemorarea revoltei din 1973 împotriva juntei coloneilor, a fost dispersată în mod violent. Pe 25 noiembrie, în timpul Zilei de luptă împotriva violenţelor contra femeilor, cinci manifestante au fost arestate după ce au desfăşurat o pancartă în faţa parlamentului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Începând cu data de 01 ianuarie...
Analistul economic Adrian...
Alegerile prezidențiale din acest an au adus în...
Dacă banca americană Goldman...
Ministrul Afacerilor Interne,...
Este doar o fază a programului...
BNR a transmis cursul valutar...
Zăcământul este exploatat de...
În urmă cu aproape cinci ani,...
Toate conexiunile de fibră...
Un acord comercial încheiat de...
Banca Naţională a Ungariei a achiziţionat 14,5 tone de...
Gigantul Nvidia urmează să...
Gaze naturale ruseşti par să ajungă în continuare în...
Această decizie reflectă o schimbare majoră de direcție...
Reindustrializarea României...
Proiectul RoPay, rezultat al...
Prețul energiei electrice pe...
Notarii publici din România vor...
Indicele CONFIDEX, cel care...
Preşedintele în funcţie şi...
Poluarea apei duce, iată, şi la...
Gradul de acoperire prin...
Sesiune de înscriere a dealerilor în Programul Rabla...
Transocean Barents, unitatea mobilă de foraj offshore...