Greșeli pe care să le eviți dacă ești nevoit să concediezi angajați de la distanță
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Greșeli pe care să le eviți dacă ești nevoit să concediezi angajați de la distanță
Greșeli pe care să le eviți dacă ești nevoit să concediezi angajați de la distanță
Cea mai bună practică este de a da veștile proaste personal. Iată câteva greșeli pe care să le evitați dacă trebuie să concediați oameni de la distanță. Încercați să evitați un Zoom de grup mare sau, de altfel, un e-mail impersonal).

1. Prinderea angajaților cu garda jos

Acasă este, în mod normal, zona de siguranță a unei persoane. Așadar, șocarea angajaților cu veștile proaste în timp ce aceștia se află în bucătărie sau la îndemâna copiilor sau a soțului/soției este mai invazivă din punct de vedere personal decât dacă o faceți într-un birou. De aceea, este considerată o bună practică să anunțați angajații din departamentele afectate - toți membrii echipei, nu doar cei concediați - cu o zi sau două înainte că veți organiza întâlniri virtuale scurte, individuale, pentru a discuta despre schimbările viitoare și să le sugerați să se întâlnească într-un loc liniștit. Nu toți angajații vor bănui că urmează o concediere, dar vor anticipa probabil o veste serioasă.

2. Exersarea cu tehnologia

Dincolo de a repeta ce veți spune atunci când concediați pe cineva, asigurați-vă că stăpâniți mediul prin care veți spune acest lucru. Asta înseamnă să lucrați la un mesaj clar și scurt și să îl exersați cu un manager de resurse umane pe instrumentul de videoconferință sau pe sistemul de teleconferință pe care intenționați să îl folosiți. Și asigurați-vă că ați pus la punct funcțiile de securitate ale acestei tehnologii, astfel încât nimeni să nu vă poată bombarda cu Zoom sau să vă pirateze în alt mod întâlnirea.
Acest lucru înseamnă să trimiteți ID-uri de întâlnire criptate și să blocați suficient timp pentru întâlnire, astfel încât, dacă aceasta se prelungește puțin, nimeni să nu se poată alătura brusc, a sfătuit el.

Iată ce au CĂUTAT oamenii pe Google în 2021

3. Neacordarea de intimitate oamenilor

Toată lumea va reacționa puțin diferit la concediere. Și nu ar trebui să se simtă expus la vedere atunci când află vestea.
Așadar, dacă trebuie să concediați oameni în masă prin videoconferință, opriți camera tuturor, astfel încât să vă poată vedea doar pe dumneavoastră, dar nu și pe ceilalți, a declarat Brian Kropp, șeful departamentului de cercetare în domeniul resurselor umane al Gartner, o firmă de consultanță în afaceri.

"Este o experiență incredibil de emoțională. Unii oameni nu vor avea niciun răspuns, iar alții vor ceda și vor plânge. Să lași să se întâmple asta în fața camerei, în fața altora, este un lucru lipsit de respect".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...

De ce România riscă să piardă banii din PNRR. Răspunsul MIPE

Comisarul european Celine Gauer, responsabil în cadrul...

Alți doi Arnault intră în board-ul grupului LVMH

În vârstă de 31 și 29 de ani, Alexandre și Frédéric...

Prețul petrolului s-a stabilizat după o scădere abruptă

Prețurile la cele două referințe de petrol au recuperat...


pixel