Hackerii au spart rețeaua socială lansată de Donald Trump. Val de glume la adresa fostului președinte american
Autor: Oana Pavelescu | 22 oct 2021 / 17:16
Rețeaua socială a fost victima hackerilor
Rețeaua socială a fost victima hackerilor
Site-ul de socializare al fostului președinte Donald Trump, Truth Social, a fost piratat la doar câteva ore de la anunțul lansării sale.

Hackeri care își revendică afilierea la grupul Anonymous au creat conturi false pe numele lui Trump și fostului său consilier Steve Bannon pe Truth Social. De asemenea, au fost create conturi false pe numele teoreticianului conspirației Ron Watkins și al directorului general al Twitter, Jack Dorsey.

Hackerii au postat o imagine cu un porc defecând, pe un cont cu pseudonimul @donaldjtrump, a relatat The New York Times, cu capturi de ecran care au fost distribuite și pe Twitter.

Hackerii au declarat pentru The Times că atacul lor a făcut parte din "războiul lor online împotriva urii".

Trump a declarat miercuri că a creat Truth Social prin intermediul noii sale companii, Trump Media & Technology Group (TMTG), "pentru a se opune tiraniei Big Tech".

Izolat și furios, Donald Trump vrea să-și facă propria rețea socială

TMTG a precizat că site-ul va fi deschis pentru invitați în noiembrie și pentru publicul larg în primul trimestru din 2022. Aplicația este disponibilă în prezent pentru precomandă în App Store care este al Apple, iar oamenii se pot înscrie pe o listă de așteptare.

Doar acest lucru nu a fost suficient pentru ca hackerii de la Anonymous să obțină acces la versiunea de pre-lansare a aplicației care seamănă izbitor cu Twitter, a declarat Aubrey Cottle, un hacker afiliat la Anonymous, pentru The Times. Publicația a declarat că a văzut capturi de ecran care verifică afirmațiile hackerilor și a relatat că hackerii au obținut acces la numai două ore după ce Trump a anunțat lansarea site-ului.

"Ne-am distrat copios", a spus Cottle.

El a declarat pentru ziar că hackerii au postat apoi meme-uri de pe conturi false ale unor personalități publice, inclusiv ale lui Trump și ale fostului vicepreședinte Mike Pence.

Și alte persoane au semnalat vulnerabilitatea versiunii beta a site-ului.

Reporterul Daily Dot Mikael Thalen a declarat, de asemenea, că a reușit să obțină acces în site și să creeze un cont cu pseudonimul @donaldtrump, în timp ce reporterul Washington Post Drew Harwell a spus că a creat un cont înregistrat ca @mikepence, care a fost ulterior blocat.

La câteva ore după lansarea site-ului, dezvoltatorii aplicației au interzis persoanelor să creeze conturi noi iar într-un final au închis site-ul beta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Impozitul progresiv! Câştigaţi mai mult, plătiţi mai mult

Guvernul și a dat seama că are nevoie urgentă de noi...

Preţul grâului a bubuit în Europa. Este un nou record

Este consecință logică a unei decizii adoptate recent de...

ANAF face angajări masive. Condiții de angajare

ANAF anunță că scoate la concurs zeci de posturi de...

McDonald's pleacă din Rusia, după 30 de ani

Celebrul lanţ de restaurante de tip fast-food şi-a...

Urmează o criză imobiliară? La ce ne putem aștepta

Cu un război lângă granița României care amenință să se...

De ce nu au fost virate vineri salariile profesorilor

Vineri, 13 mai, cadrele didactice ar fi trebuit să...

Crossuri externe